I disse måneder kan det være svært at finde steder at gå hen og få inspiration til hyggeligt og musikalsk samvær med sin baby. Det råder Fredensborg Musikskole bod på ved at tilbyde et forløb i tre dele med sange og bevægelser for forældre og babyer.

Forløbet findes som videoer, der kan ses i mindre grupper eller alene sammen med babyerne.

 

I over et år er vi blevet indpodet med advarsler om at holde afstand og ikke røre ved hinanden. Men der er tilfælde, hvor det simpelthen ikke kan lade sig gøre – eller rettere, hvor vi ikke må undlade nærhed og berøring. Og det er i relationen til de helt små babyer. For dem er det alt afgørende at mærke kærtegn og lytte til deres forældres stemmer. I mange år har det være omdrejningspunktet i de babyrytmik-tilbud som blandt andre musikskoler har udbudt.

 

I sidste uge fik musikskolerne mulighed for igen at møde deres elever til fysisk undervisning. Vi må endelig sidde i samme rum og samles om musikken. Dog med én væsentlig undtagelse – sangaktiviteter er stadig ikke tilladt. Så fællessang omkring de mindste er stadig ikke muligt.

 

Derfor tilbyder Fredensborg Musikskole nu mulighed for at sidde hjemme eller i mindre grupper og få inspiration til sanglege for de mindste. I tre videoer gennemgår musikpædagog Tilde Millard Nykjær sjove aktiviteter, som ikke kræver andet end lysten til hyggeligt samvær med baby. ”Som jeg siger i videoen, så er det ikke afgørende, om man selv synes, man kan synge. For babyer er ligeglade. De vil bare høre mors og fars stemme. Og sammen med berøring og bevægelser kan man hurtigt skabe en dejlig stund med sit barn.”

 

Videoerne kan man finde på Fredensborg Musikskoles website. ”Selvfølgelig kan video-materiale ikke stå i stedet for den fysiske tilstedeværelse. Men ved at lægge inspirationsmaterialet ud til fri afbenyttelse, kan vi måske give forældre lyst til samles i mindre grupper og på den måde fastholde, at musikken skaber vi sammen,” udtaler musikskoleleder Maria Blum Bertelsen. ”For Fredensborg Musikskole er det vigtigste at gøre musikken til en del af hverdagen også for kommunens alleryngste, og lige nu har vi altså muligheden for at gøre det online. Og så må vi gribe den mulighed.”

 

Videoerne er velegnede til børn fra 0 til 2 år. De kan findes på www.fredensborgmusikskole.dk