Forsamlingshuset i Nødebo har været lukket siden 9. december, og det er længe at være uden det lokale samlingssted. I et normalt år går der 25-30.000 personer ind gennem dørene – godt nok en del gengangere, men det viser lidt om hvor meget huset bliver brugt. Mange kommer for at opleve det store kulturprogram, Nødebo Kro tilbyder. Nu har der været lukket i fire måneder, og man må vente endnu en måneds tid, inden dørene kan åbnes igen.

Kulturudvalget på Nødebo Kro afslutter normalt sæsonen for koncerter og foredrag i april med pause hen over sommeren til den ny sæson starter i september. Men i år bliver det anderledes. Måned for måned er der tålmodigt flyttet rundt på arrangementerne efterhånden som nedlukningen blev forlænget af myndighederne. Den sidste omrokering skete efter den politiske aftale om genåbning, hvor det ser ud til, at kulturarrangementerne kan genstartes efter 6. maj.

Der bliver syv koncerter og foredrag på Nødebo Kro i den første måneds tid efter genåbningen. Allerede søndag den 9. maj kommer fire sangere fra Operabanden med deres forestilling ”Lumre Klassikere”. Det er udpluk fra operaens spændende verden, hvor følelser som kærlighed og had er på spil, og hvor også mindre lødige begreber som druk og hor har en fast plads. Det skulle have været årets nytårskoncert i Nødebo.

Onsdag den 19. maj vil den spændende Steinaa Trio komme forbi med værker for fløjte, obo og klaver, og fredag den 21. maj kommer der jazz på programmet. Paul Banks, Kristian Jørgensen og Thor Backhausen skulle hare spillet på Nødebo Kro den 15, marts sidste år, altså lige før den første nedlukning. De var så programsat til at komme 13. december i stedet, men det blev også umuligt, da Danmark blev lukket ned fire dage før. Nu kommer de endelig til en god aften, hvor man kan starte med at spise en god middag, inden musikken starter. En god lejlighed til ar fejre genåbningen.

Et af Danmarks bedste klassiske kammerensembler Trio con Brio skulle have givet koncert den 7. marts, og heldigvis er det lykkedes at finde en ny dato. Nu kommer de søndag den 30. maj og spiller klavertrioer af Haydn og Tjajkovskij. Forfatteren Karen Fastrup var oprindelig programsat til 20. januar og kommer i stedet onsdag den 2. juni. Dagen efter, torsdag den 3. juni, spiller den unge guitarist og sanger Andreas Langvad lækker pop- og folkemusik og den forlængede sæson slutter søndag den 6. juni med en intens improvisationskoncert med multikunstneren Carsten Dahl.

Man kan læse mere om programmet på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk, hvor man også kan købe billetter. Ingen kender endnu de nøjagtige betingelser for genåbningen af kulturen efter 6. maj, men der vil formodentlig være samme krav om afstand, som var gældende inden nedlukningen i december, og som noget nyt, skal man kunne vise et corona-pas for at blive lukket ind. Men i Nødebo er man sikker på at publikum er sultne efter kulturoplevelser, så der bliver rift om billetterne.