Nødebo Kro ligger lokaler til når man kan synge med på nogle af de nye sange fra Højskolesangbogen, som i efteråret udkommer i en opdateret udgave. Arrangementet finder sted onsdag den 4. november kl. 19.30 under instruktion af forfatteren, sangeren og guitaristen Anders Greis, der selv har bidraget med teksten til Ramadan i København.

Højskolesangbogen udkommer i en ny udgave i efteråret 2020 med ca. 100 nye sange. Vi vil i fællesskab lære et udvalg af de nye sange at kende med introduktion og under instruktion af forfatteren, sangeren og guitaristen Anders Greis.

Anders Greis er en af de sangskrivere, som har skrevet helt nye sange til den 19. udgave af Folkehøjskolens Sangbog sammen med bl.a. Henrik Nordbrandt, Stine Pilgaard og Kristina Holgersen. Han er en af de fire sangskrivere bag sangen ”Ramadan i København”, der skabte stor debat, da den kom frem i sommeren 2019. Desuden har han komponeret nye melodier til tekster af bl.a. Grundtvig, Henrik Pontoppidan og Ebbe Kløvedal Reich.

Denne onsdag i november vil han medbringe en håndfuld af de nyskrevne sange og sammen med pianisten Stig Kaufmanas vil han lære deltagerne de nye melodier. Der vil også blive plads til at synge nogle af de gode gamle fællessange, der selvfølgelig stadig findes i højskolesangbogen.

Anders Greis, der bor i Nødebo, er cand.mag. i retorik og musikvidenskab fra Københavns Universitet og er en erfaren foredragsholder og højskole-underviser ved siden af hans virke som musiker og forfatter. Pianisten Stig Kaufmanas er tilknyttet Den Rytmiske Højskole.

Billetterne til fællessangen koster 100 kr. ved indgangen og 90 kr. i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk. Gratis adgang med årskort.

På billedet ses Anders Greis (til højre) i studiet på Radio Humleborg-