Litteraturkritiker og forfatter Susanne Christensen fortæller om den britisk-mexicanske billedkunstner og forfatter Leonora Carrington – der er en af de ”Fantastiske kvinder” man kan opleve værker af i den aktuelle udstilling på kunstmuseet. Foredraget kan opleves onsdag den 4. november kl. 19.30

Hvem var den britisk-mexicanske billedkunstner og forfatter Leonora Carrington (1917-2011)?

Blev hun virkelig gal i Spanien, hvor hun var på flugt fra nazisterne og blev indespærret på et psykiatrisk hospital, før hun flygtede til Amerika?
Kan vi betragte hende som en slags økofeministisk heks?

Den norsk-danske litteraturkritiker og forfatter Susanne Christensen har skrevet bogen ”Leonoras rejse”, der udkom på dansk i år.
I Louisiana Lecture onsdag den 4. november kl. 19.30 fortæller hun om Carringtons liv og om arbejdet med sin bog.

Her foretager Susanne Christensen en rejse til New York, Californien og Mexico på jagt efter Leonora Carringtons liv og værk – en bog om surrealismens kraft, feminisme, mystik, økologi og vanvid.

Carrington er blandt de 34 kvindelige surrealister, der kan opleves på udstillingen ”Fantastiske kvinder”. Hun studerede kunst i London, hvor hun mødte Max Ernst.
Sammen rejste de til Paris, og hun tilsluttede sig gruppen af surrealister – traf Picasso, Salvador Dalí, Yves Tanguy og Joan Miro. Og deltog i flere væsentlige gruppeudstillinger.

Efter dramatiske begivenheder flygter hun til New York og siden til Mexico, hvor hun blev boende det meste af sit liv.
I 2011 dør Leonora Carrington i Mexico City som den sidste overlevende af de oprindelige surrealister fra 1930´ernes Paris.

Foredraget, der er på dansk, er gratis for museets gæster – tilmelding er nødvendig på www.louisiana.dk hvor man kan læse mere.