Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten Olafsson gæster Nødebo Kro søndag den 25. oktober kl. 16.00 og hylder to af dansk vise-traditions store navne. Nemlig Tony Vejslev og Frank Jæger. Komponisten Tony Vejslev var desuden folkeskolelærer ved Fredensborg Skole i en årrække og Frank Jæger har skrevet mange viser med inspiration af det nordsjællandske.

Ved denne "Hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger" er de elektriske instrumenter lagt på hylden til fordel for de akustiske guitarer, den akustiske bas og brødrenes to korstemmer, som klinger smukt sammen med Tom Frederiksens vokal.

Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten Olafsson har sammen markeret sig vidt omkring med deres nutidige fortolkninger af Tony Vejslev og Frank Jægers bedste sange. Ved koncerten i Nødebo spiller trioen både kendte og mindre kendte af disse sange og fortæller både muntert og mere alvorligt om Tony Vejslev og Frank Jægers mangeårige kreative samarbejde.

Komponisten Tony Vejslev satte i alt 31 af ungdomsvennen Frank Jægers fineste digte i musik, flertallet af disse i perioden 1945 til 1953. Mange af sangene er siden blevet folkeeje: 6 af de mest iørefaldende af dem har gennem årtier været repræsenteret i Højskolesangbogen, og flere kendte kunstnere har igennem årene indspillet dem med stor succés. Tony Vejslev afgik ved døden 93 år gammel den 13. januar 2020.

Tom Frederiksen er en fantastisk fortolker af Frank Jægers tekster, og trioen har lavet nye arrangementer af sangene, som primært guitaristen Finn Olafsson har "klædt på" med sine karakteristiske akustiske guitartemaer.

Finn Olafsson er kendt som guitarist, producer og komponist, både med sin egen guitarmusik og fra sine samarbejder med kunstnere som Anne Linnet, Pia Raug, Lars Lilholt, Erik Grip og ikke mindst sit duo-samarbejde gennem adskillige år med Anders Roland. Sammen med sin bror, bassist, sanger og multimusiker Torsten Olafsson startede Finn sin karriere i det legendariske symfoniske prog-rock-band ACHE, som også er koncertaktuelle i 2020/2021.

Finn Olafssons instrumental album ”Music From North Sealand” er blevet kendt viden om for den smukke musik til hans hjemegn Nordsjælland. På CDen finder man bl.a. et nummer med titlen ”Under sejl på Esrum Sø”, som blev til efter en lang sejltur på Esrum Sø i netop føromtalte Tony Vejslevs folkebåd. Dette nummer vil naturligvis også kunne høres ved koncerten på Nødebo Kro.

Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten Olafssons samarbejde begyndte i 2007 med udgivelsen af Tom Frederiksens CD "Synger/sangskriver", som blev nomineret til en Danish Music Awards Folk pris. I 2010 udgav de CD'en "Hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger", som blev efterfulgt i 2012 af en "live in concert" DVD med samme titel - optaget på spillestedet STARS i Vordingborg. Koncertvideoen har været vist mange gange på DK4, og det er siden blevet til talrige meget vellykkede "Hyldest til Tony Vejslev og Frank Jæger" koncerter.

Billetter til koncerten koster 150 kr. ved indgangen og 140 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Gratis med årskort.