"Folket skal have musik og koncerter, ellers går verden i stå", siger den russiske stjernepianist Grigory Sokolov, som giver ekstrakoncert onsdag den 21. oktober klokken 20 i Louisiana Koncertsal. Her spiller han værker af bl.a. Schumann og Chopin.

Koncerten med den russiske pianist Arcadi Volodos, der skulle have fundet sted 7. oktober på Louisiana, har måttet aflyses på grund af rejserestriktioner og karantænekrav.

Så snart nyheden om aflysningen nåede landsmanden Grigory Sokolov, fik Louisiana mulighed for at tilbyde en ekstrakoncert med denne russiske kultpianist. ”Folket skal have musik og koncerter,” siger Sokolov, ”ellers går verden i stå”. Koncerten bliver onsdag den 21. oktober og ligger umiddelbart forinden to allerede udsolgte koncerter på Louisiana. Inden han kommer til Louisiana, giver Sokolov tre koncerter i Tyskland – Hamborg, Bremen og Hannover – og det er muligt for ham at gennemføre sin rejse fra Tyskland til Danmark.

”Sokolov vil bare spille, og det er ganske generøst af ham at tilbyde os en ekstrakoncert - både over for sit publikum og over for Louisiana, hvor vi jo kun afsætter halvdelen af pladserne i koncertsalen af hensyn til Covid-19-reglerne”, fortæller Louisianas musikchef Lars Fenger. Fenger er lige nu behjælpelig med at få Sokolovs ændrede rejseplaner til at lykkes, uden at de indebærer flyrejser.

På programmet for Sokolovs koncerter på Louisiana står der værker af Schumann og Chopin. Billetter til den ekstra koncert kan bestilles på PolitikenBillet.dk – læs mere på Louisianas hjemmeside her https://louisiana.dk/det-sker/koncerter/

Grigory Sokolov (født St Petersborg 1950) hører til blandt vor tids største musikalske personligheder, og han er kendt for at ville koncerterne frem for studieindspilningerne. Sokolov evner, med sin forfinede tilgang til værket, at skabe et musikalsk univers, der rent fysisk vil invadere Louisianas koncertsal.