Musica Ficta1Lørdag d. 17. oktober 2020, Kl. 16:00 til kl. 17:00 er der koncert med Musica Ficta under ledelse af Bo Holten i Fredensborg Slotskirke. Vokalensemblet opføre "Peters Tårer".

Vokalensemble Musica Ficta og Bo Holten præsenterer et af de mest ejendommelige og inderlige mesterværker, som den europæiske senrenæssance kan tilbyde.

Orlandus Lassus’ tonesætninger af ”Petri tårer” om Peters anger over tre gange at have forrådt Jesus, viser komponisten fra den mest mystiske, ydmyge, men samtidig farverige og originale side. Det var i de sidste leveår at Lassus helligede sig kompositionen af 21 syvstemmige madrigaler, hvoraf de 20 første er tonesætninger af Luigi Tansillos ”Lagrime di San Pietro”.

Værket opføres af Musica Fictas 7 solister og Bo Holten dirigerer. Ved koncerten vil alle publikummer få uddelt et program med en smuk ny dansk oversættelse af Tansillos tekst udfærdiget af Lene Waage Petersen.

Der er gratis adgang til koncerten, og vi gør opmærksom på, at der kan lukkes maks. 85 publikummer ind, og dørene åbnes 20 min. før koncerten går i gang.