Er man interesseret i Nivås lergravsområde, kan september gå hen og blive årets bedste måned. Ikke mindre end fire arrangementer bliver det til, når Fredensborg Bibliotekerne sætter fokus på dette naturskønne og historisk interessante område.

Det sker i samarbejde med flere af ophavsmændene til den gratis publikation ”Lergravene i Nivå”, der i de seneste måneder er blevet revet væk fra bibliotekerne.

 

Lergravsarrangementerne starter den 6. september klokken 11, hvor man som en del af Nivådagen kan komme på en guidet tur på Nivåringen. Her vil teglværkseksperten Jørgen G. Berthelsen fortælle teglværkets historie, og Jane Riskjær fra Fredensborg Kommune vil fortælle om udviklingsplanerne for Nivå.

 

Tirsdag den 8. september er det arkæolog og museumsdirektør Ole Lass Jensen, der på Nivå Bibliotek klokken 19-21 holder foredrag om de mange arkæologiske fund, der er gjort omkring Nivå, og som kan spores helt tilbage til de stenalderjægere, der for 8000 år siden slog sig ned ved bredden af den fjord, der dengang fandtes ved Nivå.

 

Lørdag den 19. september klokken 14-16 går turen atter ud i Lergravene. Her vil de to eksperter i området Niels Hald og Uffe Fester føre an på en tur til tre af lergravene og fortælle om naturen i og omkring dem både nu og i fremtiden.

 

Sidst men ikke mindst kan man den 26. september klokken 14-16 på Nivå Bibliotek høre formand for Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening Peter Heiberg berette om Nivå Stations historie og dens betydning for Kystbanen og teglværksindustrien.

 

Alle arrangementer er gratis, men kræver tilmelding, som kan ske via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.