Tredje og foreløbig sidste del af Fredensborg Bibliotekernes historieskattejagt foregår blandt andet i Fredensborg Slotspark. De fleste fredensborgensere har nok på et tidspunkt gået tur i Fredensborg Slotspark og stødt på den fantastiske opstilling af statuer i Nordmandsdalen. Og måske har man undret sig over, hvem disse mennesker er eller var.

 

Det gjorde børnebogsforfatteren Maria Rørbæk i hvert fald, da hun forberedte tredje del af den historieskattejagt, hun har produceret for Fredensborg Bibliotekerne. Historien om Mille, der må gå så grueligt meget igennem for at redde det forstenede folk, tager i hvert fald udgangspunkt i de gamle statuer.

 

Mere skal ikke røbes. Resten skal man nemlig selv finde ud af ved at deltage i skattejagten, der er beregnet for de 6-10-årige og en voksen ledsager. Man deltager ved fra mandag den 3. august klokken 12 at gå ind på adressen fredbib.dk/skattejagt og åbne den skattejagtsdrejebog, der i løbet af en times tid vil føre en rundt i byen og i slotsparken, mens man løser opgaver og klarer andre udfordringer. Til sidst kan man gå ind på Fredensborg Bibliotek i den betjente åbningstid og hente en præmie.

 

Historieskattejagten i Fredensborg er som sagt den foreløbig sidste, som Maria Rørbæk har produceret for Fredensborg Bibliotekerne. Også eventyrlystne børn i Humlebæk og Nivå har fået en skattejagt, der tager udgangspunkt i deres lokalområder, og som kan findes på fredbib.dk/skattejagt.

 

Når man ikke at deltage i skattejagterne i sommerferien, skal man ikke fortvivle. De vil kunne findes på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside i det næste år.