Skal der være en kulturnat i Fredensborg Kommune i 2021? Det spørgsmål er kommet op efter den seneste kulturkonference, fortæller Kulturudvalgsformand Ulla Hardy-Hansen i et interview til Radio Humleborg.

- Der har tidligere været Kultunat i både den gamle Fredensborg-Humlebæk Kommune og i Karlebo Kommune. Så har det været lukket ned i en årrække, men der er altså efterspørgsel igen, fortæller Ulla Hardy-Hansen.

Idéen til at arrangerer en kulturnat i Fredensborg Kommune, opstod på Kulturkonference 2019, hvor man drøftede at det skal være en kulturnat på samme dag i de fire bysamfund.Temaet for konferencen var ”på tværs af generationer”, og ca. 150 deltagere samledes for at idéudveksle og afprøve nye kunstformer på aftenens workshops. Knap halvdelen af deltagerne var unge fra Ung Fredensborgs hold UC Stars, Art Lab, Kitchenstars, Ragnarock og e-sport, det fælleskommunale elevråd og ungebestyrelsen i Kokkedal.

- Jeg kan godt se i andre kommuner, at man stadigvæk har Kulturnat, og det er noget folk ser frem, men det bliver først til næste år, da det er et stort arbejde for forvaltningen at arrangerer. Men jeg kunne godt tænke mig at få liv i det igen, for det er også noget der kan binde de fire bysamfund sammen – så det satser vi på til næste år, slutter Ulla Hardy-Hansen