Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk, holder sommerbilledværksted for voksne i form at et 4 dages kursus med start den 4. august 2020. Nyd sommeren, udforsk kunsten på Louisiana og afprøv kunstnernes materialer og teknikker.

På sommerens billedværksted kommer man til at arbejde med afsæt i udstillingerne Fantastiske kvinder og Tetsumi Kudo og Per Kirkeby Bronze. Man dykker ned i maleriske og skulpturelle undersøgelser inspireret af forskellige kunstnere, der har det til fælles, at de har eksperimenteret med teknikker for at frigøre fantasien.

Undervisningen kommer til at foregå både ude og inde – og man behøver ingen forkundskaber for at kunne deltage. Kurset er arrangeret under hensyn til sundhedsstyrelsens retningslinjer for afstand og hygiejne. Kurset afholdes i museets møderum.  På første dag mødes man i museets foyer. Og kursesdagene starter klokken 11.00 og slutter klokken 16.00. Sommerbilledværkstedet er inklusive materialer, kaffe/te. Frokosten skal selv medbringes, men vi vil servere kaffe/te/vand.

PROGRAM

1. DAG (4. august) MALERISKE & SURRELLE FARVEEKSPERIMENTER I SELVPORTRÆTTET
De surrealistiske kvinder var meget optaget af legen med identiteter og selvportrættet var et yndet motiv blandt de fleste af dem. Vi starter kurset med at gå i de ”fantastiske kvinder”s fodspor, og gennem legende og eksperimenterende tilgange skal vi male vores egne unikke selvportrætter.

2. DAG (5. august). PER KIRKEBY - ZOOM IND & UD PÅ NATUREN MED SKULPTUR OG MALERI
Skulpturens fremkomst i Kirkebys værk har stor betydning for hans udvikling af maleriet. Skulpturen bliver en forløsning, der hjælper ham på vej til at skabe landskabsmalerier. De monumentale fortællinger handler om myter og eksistens. I værkstedet arbejder vi med, hvordan skulpturelle former kan skubbe til maleriet. Vi arbejder med det enkle, både i streg og farve, i forhold til det store og komplekse.

3. DAG ( 6. august) TETSUMI KUDO – FORUROLIGENDE & FORUNDERLIGE FUGLEBURE
Humor og alvor bliver nøgleordene for denne dag, hvor vi arbejder med skulpturelle objekter ud fra de mærkværdige og surreelle skulpturer skabt af den japanske Tetsumi Kudo med teknologiske komponenter, gevækster og nye dyrearter. I værkstedet arbejder vi med symbolik og dystopiske skulpturer.

4. DAG (7. august) SURREELLE UNIVERSER - TUSCH & TRYK PÅ PAPIR
Denne dag dykker vi ned i de surrealistiske kvinders eksperimenterer med teknikker til at frigøre fantasien for at fremskabe nye værker. I værkstedet prøver vi kræfter med vores egne drømme i form af spontane grafiske teknikker, hvor vi overfører farve på papir og eksperimenterer med tegnemetoder og kunstneriske benspænd.

Kurset afsluttest med en festlig fernisering fredag den 7. august kl. 16-17, hvor familie/venner kan inviteres.

Tilmelding og yderligere info fås på museets hjemmeside www.louisiana.dk.