Frem til den 10. januar 2021, kan man på Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk se en udstilling med den japanske kunstner tetsumi Kudo. Udstillingen hedder Cultivation.

Den japanske kunstner Tetsumi Kudo (1935-1990) var en radikal og visionær outsider. Han har været næsten glemt, men vækker nu igen international opmærksomhed. For Kudos opgør med en verden i økologisk forfald og en selvdestruktiv menneskehed, der er sygeligt optaget af teknologi, taler lige ind i vores tid.

Udstillingen Cultivation er formet som et slags laboratorie af mærkværdige vækstmiljøer, der gør det muligt at studere Tetsumi Kudos farvestrålende og groteske bud på kultivering af liv i en verden, hvor menneske, teknologi og forurenet natur smelter sammen.

Ved at kombinere fundne materialer og modellerede elementer til særegne skulpturer, foregriber Kudo mange af de æstetiske greb, som ses i samtidskunsten netop nu. Og samtidig taler han direkte og med stor relevans ind i vor tids kulturelle og politiske dagsordner, hvad angår f.eks. miljø og forplantning.

Kudos værk er tydeligt præget af en opvækst i Japan i efterkrigstiden i skyggen af Hiroshima og Nagasaki. Men hans tilgang til menneskelig selvdestruktion og økologisk forfald er både usentimental og nærmest humoristisk i sine absurde bud på, hvordan nyt liv kan spire frem og udvikle sig på trods.

Udstillingen kan ses på Louisiana i periode 5.6.2020 - 10.1.2021 og mandag den 8. juni klokken 11.00 kan du på lokalradioen høre en reportage fra pressemødet i forbindelse med åbning af udstillingen.