AT VÆRE DER - det er titlen på Lokalhistorisk forenings årbog for 2020 og det er en fotobog med billeder af fotograf Stefan Kai Nielsen, hvilket er en nyskabelse i foreningens årbogsserie.

Det har længe været kendt, at Stefan Kai Nielsen i sit mangeårige virke som fotograf har skabt et kæmpe billedarkiv med fotos i alle genrer. Stefan Kai Nielsen har i øvrigt gennem årene leveret mange billeder til Frederiksborg Amts Avis, Helsingør Dagblad, Lokalavisen Uge-Nyt.

Ikke blot fra det nordsjællandske nærmiljø, men – uden at overdrive – også fra resten af verden. Han har som professionel fotograf fået stillet og påtaget sig mangeartede opgaver, og i de billeder, der er kommet ud af det, afsløres det altid, at Stefan Kai Nielsen har været dér og indfanget situationen, samt fået det bedste ud af de muligheder, som lys og skygge måtte byde på.

I år runder Stefan Kai Nielsen 70 år, og han har samtidig været fotograf de 50 af dem. Det er to skarpe hjørner, hvor det giver god mening at standse op og kigge på billeder fra stakkene. Og der er masser at se på og muligheder for at genopleve. Lokalhistorisk Forening har fundet, at dette billedunivers er så værdifuldt, at det måtte ud i bogform for at blive tilgængeligt. Derfor denne bog.

Billedmængden har været overvældende, og i udvælgelsen til bogen var det nødven-digt at snævre ind – geografisk og emnemæssigt – samt vælge fra. Det har ikke været let. Som det kan ses, er det endt med en tur fra Sletten i syd til Gl. Humlebæk i nord med afstikkere ind i landet.

På bogens 128 sider er det lykkedes at få næsten 300 billeder med, samt til slut en biografisk skitse, som kortfattet beretter om Torpen-drengen, der fik den bedst tænkelige fotografiske uddannelse og som undervejs i sit virke har givet os så mange gode billed-oplevelser.

Bogen kan købes for 150 kr. via foreningens hjemmeside samt i Humlebæk i Lind’s Kaffebar eller i Fredensborg Boghandel