12 lokale initiativer har fået i alt 207.481 kr. i støtte fra Fritidspuljen i Fredensborg Kommune.

Fælles for initiativerne er, at der står en flok af engagerede folk bag dem, og gør en aktiv indsats for et rigt fritidsliv i Fredensborg Kommune.

 

De mange forskellige initiativer skal være med til at øge interessen for drama, sport og natur. Det er Fritids- og Erhvervsudvalget, der uddeler pengene, og Formand Per Frost Henriksen er begejstret for de mange ansøgninger:

”I Fredensborg Kommune har vi et rigt fritidsliv, og det er fordi, der er så mange frivillige ildsjæle. Derfor er det også utrolig dejligt, at så mange foreninger søger Fritidspuljen. Fritidsliv handler både om sport, læring og en masse andet og det er skønt at se, at vi her i kommunen kan rumme det hele.”

Børn og unge har også i år mulighed for at prøve kræfter med de skrå brædder. Musikteaterforeningen Ragnarock har fået et tilskud på 42.000 kr. til igen i år at oprette dramahold for børn fra 1.- 6. klasse på Baunebjergscenen, og som noget nyt bliver der i år også oprettet et hold i Kokkedal. Det hele slutter af med et brag, når eleverne opfører en selvproduceret forestilling med musik, dans og sang.

 

Derudover har Søholm 4H fået tilskud til at etablere Projekt Dyreskolen. Dyreskolen skal give børn og unge fra 6 år til 16 år mulighed for at være sammen med dyr, således at der bliver skabt interesse for og viden om dyreadfærd, pasning og pleje. Der vil både være kaniner, marsvin, høns, minigrise, dværggeder og små heste på stedet, hvor børnene vil have mulighed for at klappe, fodre og lære med dyrene som centrum.

 

Fredensborg Kommune har igen i år sin helt egen golfturnering; Fredensborg Golf Cup, der bliver afholdt for tredje gang. Det løber af stablen den 28. juli 2013, og der vil dystes mellem golfspillere fra hhv. Fredensborg Golfklub, Nivå Golfklub, Simon’s Golf Club og amatørspillere som er bosiddende i Fredensborg Kommune.

 

Og Nivå-Kokkedal, Fredensborg og Humlebæk Tennisklub er gået sammen om at tilbyde tennisundervisning i alle kommunens folkeskoler fra 1. – 3. klasse. Tennistrænere fra DGI er allerede nu ude på skolerne og træne de små poder i tennisspillets små finesser. Klubberne håber på den måde at øge interessen for tennissporten og samtidig interessen for en aktiv sportsaktivitet.

 

Alle projektbeskrivelserne kan findes på Fredensborg Kommunes hjemmeside www.fredensborg.dk.

 

Fra Fritidspuljen er uddelt:

5.500 kr. til Humlebæk Roklub til redningsveste.

5.750 kr. til Fredensborg Golf Cup.

5.900 kr. til interessegruppen for keramik.

10.000 kr. til Club FreeStyle til Projekt FreeStyle.

10.000 kr. til tennistræning på skolerne.

12.500 kr. til interessegruppen for håndarbejde.

18.500 kr. til Nivå-Kokkedal tennisklub til omlægning af tennisbane.

20.000 kr. til Søholm 4H til Dyreskolen.

20.000 kr. til GAM3 til afholdelse af Street GAM3.

20.000 kr. til Dansk Firmaidrætsforbund til afholdelse af Xtreme Mandehørm.

36.938 kr. til Humlebæk Boldklub til indkøb af nye fodboldmål.

42.393 kr. til interessegruppen for drama; Musikteaterforeningen Ragnarock.

 

Fakta om Fritidspuljen:

Fritidspuljen har 4 årlige ansøgningsfrister, hvor godkendte folkeoplysende foreninger og aftenskoler, selvorganiserede grupper, enkeltpersoner og landsdækkende organisationer har mulighed for at søge midler til lokale projekter, aktiviteter og udstyr til glæde for kommunens borgere. Fritidspuljen har i 2013 et budget på ca. 1 mio. kr.Ansøgningsfrister til puljen i 2013 er; 1. februar, 1. maj, 1. august og 1. november.