Netradio

Søg på humleborg

Public acces

Tilsynsmyndighed

Støtteforening

Flere lokale nyheder

Samarbejdspartner

Humleborg er medlem af:

Tidligere DR programchef Henrik Wolsgaard-Iversen fortæller jazzens historie illustreret af egne erindringer om møder med de store musikere og med musikklip spillet af NObel Swingtet og sangerinden Helen Ann - Søndag den 17. marts kl. 16.00 på Nødebo Kro. Efter pausen bliver det ren swingmusik.

 

Henrik Wolsgaard-Iversen og NObel Swingtets pianist Per Møller Hansen arbejdede i mange år sammen i DR, hvor de bl.a. stod for programmer og optagelser med jazzens stjerner som Duke Ellington, Count Basie, Louis Armstrong og Stan Getz. De havde også personlige venskaber med herboende amerikanske jazzmusikere som Ben Webster, Dexter Gordon og Thad Jones.

 

Showet om jazzens historie tager udgangspunkt i den afrikanske tromme og bevæger sig via sammensmeltningen af de afrikanske rytmer og den vesteuropæiske religiøse musik til blues og mere moderne udgaver af jazz. Ind imellem krydrer Henrik Iversen og Per Møller Hansen historien med deres egne anekdoter om og oplevelser med de legendariske musikere.

 

Undervejs spiller NObel Swingtet musikklip, der viser de forskellige faser i jazzens udvikling, og efter pausen får publikum et sammenhængende sæt med god traditionel jazz.

 

NObel Swingtet spiller glad swing og jazz inspireret af bl.a. Duke Ellington, Count Basie, Ben Webster, Stan Getz og Benny Goodmann. Kvartetten består af Niels Obel, hvis "bløde" tenorsaxofon- og klarinetspil er inspireret af Benny Goodmann. Han spiller i forskellige bigbands i København, bl.a. King Size og DRAM. Per Møller Hansen på piano har i mere end 40 år produceret jazzudsendelser i Danmarks Radio og omsætter i NObel Swingtet sin viden til et inspirerende jazz piano. Jens Andersen er under ungdomsoprøret opdraget som rockbassist, men efter, at ungdommen er aftaget, er han kommet til fornuft og har taget jazzen til sit hjerte. Jørn "Glas" Rasmussen på trommer har hele sit liv beskæftiget sig professionelt med musik, dels som musiker i et utal af københavnske orkestre, dels som musikskolelærer. Helen Ann har erfaring fra stort set alle musikgenrer, men med et særligt fokus på swingende jazz.

 

Billetter til koncerten koster 150 kr. ved indgangen og 140 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Gratis med årskort.