Netradio

Søg på humleborg

Public acces

Tilsynsmyndighed

Støtteforening

Flere lokale nyheder

Samarbejdspartner

Humleborg er medlem af:

Fredensborg Bibliotekerne er klar med en ny sæson med naturvidenskabelige foredrag live-streamet fra Århus. At dømme efter fremmødet til naturvidenskabelige foredrag på Fredensborg Bibliotekerne, er emner som vulkaner, bakterier, antistof og kvantefysik noget, der virkelig kan få folk op fra lænestolen og hen på biblioteket.

Det tager Fredensborg Bibliotekerne konsekvensen af og livestreamer derfor samtlige forårets naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

 

Det starter den 5. februar på Nivå Bibliotek, hvor emnet er Alzheimers. Her har intens forskning i de senere år ført til større forståelse for sygdommen og nye terapeutiske behandlingsformer. I modsætning til de fleste andre af de livestreamede foredrag er dette foredrag på engelsk, dog ikke på højere niveau end at de fleste vil kunne følge med.

 

Den 19. februar, ligeledes på Nivå Bibliotek, følger et foredrag om ”Vores nydelsesfulde hjerne”. Herefter går det slag i slag med yderligere fem foredrag i februar, marts og april om klimaændringer, hvaler, exoplaneter med mere. Det samlede program ser således ud:

 

· 5. februar: Alzheimer, a complex disease is decrypted, Nivå

· 19. februar: Vores nydelsesfulde hjerne, Nivå

· 26. februar: Klimaændringer – den danske vinkel, Nivå

· 12. marts: Ny teknik afslører hvalernes skjulte liv, Fredensborg

· 19. marts: Vores urolige klode, Humlebæk

· 2. april: Hunting exoplanets and life in the Universe (på engelsk), Fredensborg

· 9. april: Når fysikkens stråler helbreder, Humlebæk

 

Mødetid til alle foredrag er klokken 18.45, og de varer til cirka klokken 21. Man kan hente gratis billetter på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside under Aktiviteter.

 

Streamede foredrag bliver alle sendt fra Aarhus Universitet og bliver vist på lærred på bibliotekerne live. Biblioteker, forsamlingshuse, gymnasier og lignende over hele landet er på denne måde med til at udbrede naturvidenskab til alle interesserede.