Netradio

Søg på humleborg

Public acces

Tilsynsmyndighed

Støtteforening

Flere lokale nyheder

Samarbejdspartner

Humleborg er medlem af:

Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk lukker og slukker deres Måne-udstilling søndag den 20.januar 2019 og på denne sidste udstillingsdag, vil der være et foredrag klokken 14.00 i koncertsalen hvor man kan høre historien om kosmonauten, der landede på Venedig Biennalen i 1968 og møde kunstneren Katie Paterson.


Kosmonauten havde sin tegneblok med, da han i 1965 blev det første menneske til at svæve frit i rummet, og i 1968 skulle Alexei Leonov have været det sovjetiske rumprograms første mand på Månen.

I stedet blev han udvalgt – som den eneste kosmonaut – til at udstille sine malerier af syn fra rummet som officiel repræsentant for Sovjetunionen ved Venedig Biennalen.

Hør den utrolige historie om kosmonaut-kunstneren Leonov og den sovjetiske Space Age baseret på helt ny forskning af kunsthistoriker Kristian Handberg igennem et treårigt forskningsprojekt ved Louisiana.

 

Kunstneren Katie Paterson har i mange år arbejdet med kosmiske temaer, og Månen spiller en helt særlig rolle i hendes værker.

På Måne-udstillingen viser hun to af disse - en elpære der gengiver Månens lys i kunstig form - og et flygel, der spiller Beethovens Måneskinssonate efter at partituret har været sendt til Månen og tilbage igen med morsekode.

Boglancering: På denne udstillingens sidste dag lancerer Katie Paterson et helt nyt bog-værk med poetiske tekster - som er trykt med ægte månestøv.

Mød kunstneren i samtale med udstillingens kurator Marie Laurberg - hvorefter der vil være mulighed for at erhverve et signeret eksemplar af bogen, der kun er trykt i begrænset oplag.

Samtalen foregår på engelsk. Gratis adgang for museets gæster.