Netradio

Søg på humleborg

Public acces

Tilsynsmyndighed

Støtteforening

Flere lokale nyheder

Samarbejdspartner

Humleborg er medlem af:

 

Markeringen sker ved to arrangementer, henholdsvis den 12. og 15. november hvor man på Humlebæk og Nivå Bibliotek kan få en stemningsfuld oplevelse med helte som tema.

Fredensborg Bibliotekerne og Foreningen Norden inviterer i november traditionen tro til Skumringstimen i Norden med oplæsning, musik, foredrag og samtale. Den 12. november klokken 19.30 på Humlebæk Bibliotek vil tidligere formand for Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening Bent Skov Larsen læse op af årets tekst, som er taget fra Einar Már Guðmundsson roman ”Islandske konger”. Teksten vil blive læst op på biblioteker og forsamlingshuse i hele Norden. Der vil desuden være musik fremført af guitaristen Torben Junker, der siden 1960’erne har gjort sig i alt fra beatmusik over folkemusik til jazz.

 

Endelig kan deltagerne i Humlebæk høre Katrine Læsøe Engberg fortælle om sine samtaler med kvinder, der deltog i modstandsbevægelsen under besættelsen. Disse er også samlet i bogen ”Modstandskvinder”, som kan lånes på biblioteket. Foredraget er Humlebæk Biblioteks bidrag til årets fællestema for skumringstimen, som er ”Helte i Norden”.

 

Helte vil også være omdrejningspunktet ved Nivå Bibliotek og Medborgercenters skumringstimearrangement den 15. november klokken 19. Men her er det deltagerne selv, der er i centrum, når de efter litteraturformidler Rune Christiansens oplæsning vil samles til samtale om det moderne heltemod. Hvem er det, vi beundrer i dag, og som inspirerer os og giver os lyst til at forandre verden?

 

Mens arrangementet i Humlebæk koster 50 kroner - og 40 for medlemmer af Biblioteksklubben og Foreningen Norden – er der gratis adgang til arrangementet i Nivå. I begge tilfælde kan tilmelding ske via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.