Netradio

Søg på humleborg

Public acces

Tilsynsmyndighed

Støtteforening

Flere lokale nyheder

Samarbejdspartner

Humleborg er medlem af:

Du kan blive meget klogere på kvantefysik, bakterier og dræbermolekyler, når Aarhus Universitet streamer tre foredrag på Fredensborg Bibliotekerne i efteråret. Efterårets streamingforedrag bliver skudt i gang med foredraget ”Kvantefysikken – atomernes vilde verden”, der streames på Nivå Bibliotek den 9. oktober kl. 18.45-21.

 

Her vil Klaus Mølmer, professor i kvantefysik, fortælle om de eksperimenter og teoretiske overvejelser, der førte til Niels Bohrs atom- og kvantefysik.

 

Er du nysgerig på menneskets bakterier, skal du høre foredraget ”Dit indre liv med billioner af bakterier”, som streames på Fredensborg Bibliotek den 23. oktober kl. 18.45-21. Her vil professor Oluf Borbye Pedersen fortælle om mennesket som en superorganisme, der består af ligeså mange bakterie- som menneskeceller. Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte.

 

Efterårets sidste streamingforedrag handler om ”Naturens nyttige dræbermolekyler”, og kan opleves på Humlebæk Bibliotek den 30. oktober kl. 18.45-21. Her kan du komme på en rejse til molekylernes verden, når lektor i kemisk biologi Thomas Bjørnskov Poulsen fortæller mere om molekyler. Du kan også høre, hvordan indsigt i cellernes funktion f.eks. fører til udvikling af nye typer medicin mod kræft.

 

Foredragene finder sted på Aarhus Universitet, men borgere i Fredensborg Kommune kan følge med live via storskærm på biblioteket. Det er gratis at deltage til streaming-foredragene. Tilmelding er dog nødvendig og kan ske via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside under Aktiviteter.