Netradio

Søg på humleborg

Public acces

Tilsynsmyndighed

Støtteforening

Flere lokale nyheder

Samarbejdspartner

Humleborg er medlem af:

Det bliver ”The Rock” og endnu skørere Ken Black, der står for underholdningen i Jumanji – Welcome to the Jungle, når Nivå Open Air for fjerde år i træk viser film under stjernehimlen i Kalvehaven, Nivå. Lørdag den 18. august 2018 fra kl. 18.00 og hvor arrangementet er gratis og for alle. 

Fælles oplevelser i det fri

Hvis du ikke har prøvet det før, skal du gøre dig selv og dine nærmeste den tjeneste at tage til Nivå Open Air, lørdag den 18. august. Her viser Nivå Open Air ”Jumanji – Welcome to the Jungle” med Dwayne ”The Rock” Johnson, Ken Black, Kevin Hart og Karen Gillan i hovedrollerne. Det er både spændende, fjollet og sjovt. Men fremfor alt er det superhyggeligt – og så er det gratis og for alle.

Konceptet er enkelt: Alle deltagere tager plads på et medbragt tæppe på plænen foran det store, oppustelige lærred på 128 m2 -16x8)(en oplevelse i sig selv). Så hygges der, inden roen og mørket sænker sig over forsamlingen. ”Det er en superspeciel oplevelse, når folk, familier, unge og voksne mennesker stille og roligt dukker op i Kalvehaven, finder en god plads, folder tæppet ud og finder sig til rette. Du kan simpelthen fysisk mærke den gode stemning på kroppen,” fortæller Martin Winther, der er formand i foreningen bag arrangementet. ”Når man viser film udendørs, starter selve filmen først, når solen er gået ned – så de første timer går som regel med hygge, spisning og snak. Mange har picnickurve med, og vi har også altid inviteret samarbejdspartnere, der sælger lækre sandwiches, smoothies, dejlig kaffe, is, popcorn, sodavand og slik. Timerne inden filmen er mindst ligeså vigtige og fede som selve filmen.”

Det fjerde år med hygge og film under stjernehimlen

Foreningen bag arrangementet er Nivå Børnefilmklub, der siden 1971 har vist film for bysamfundets alleryngste borgere. Men i 2015 fik foreningen lyst til at lave noget mere for at samle borgere i og omkring Fredensborg kommune, der holder af og interesserer sig for at styrke fællesskabet.

”I begyndelsen oplevede vi lidt forvirring, fordi vi jo hedder Nivå Børnefilmklub, som er en forening, der er kendt for at vise børnefilm på udvalgte søndage. Derfor var der flere, der havde svært ved at forstå, hvorfor vi gerne vil vise film på en lørdag aften. Det kan vi godt forstå, men pointen er, at Nivå Open Air er for alle, der har lyst til at mødes med venner og naboer – og som kan få lov at være oppe til klokken 23:30, hvor filmen slutter,” forklarer Martin Winther.

Og det er der tilsyneladende flere og flere, der får lov til. Til Nivå Open Air 2015 deltog cirka 150 mennesker. I 2016 trodsede ca. 450 mennesker en mild støvregn og hyggede sammen. Sidste år anslås det, at 750 deltog, og det bliver derfor spændende, om tallet vokser yderligere i år. Du kan i hvert fald gøre dit.

Stor opbakning fra bysamfundet og bidragsyderne

Nivå Open Air er på vej til at etablere sig som en fast tradition, fordi det er lykkes at samle frivillige fra bysamfundet, bidragsydere og borgere. ”Ikke mindst fra et økonomisk perspektiv,” pointerer Martin Winther afslutningsvis. ”Vi har fra begyndelsen gerne ville lave et gratis arrangement for alle – og det var jo aldrig lykkedes uden opbakning fra kommunen, fonde og virksomheder, der støtter vores vision. Så når du ligger der på tæppet og nyder dit liv sammen med din familie eller kæreste, så vær god at sende en venlig tanke til Fredensborg Kommune, Nordea-fonden, Fogs Fond, Djarlo Automobiler, home Nivå, Restaurant Lagunen, Nivå Camping, Nivå Golf, Nivaagaards Malerisamling, Cafe Strandhuset, Nivå Apotek, Eye Minded og Humle Bio.”

Om arrangørerne: Nivå Open Air arrangeres og afholdes af Nivå Børnefilmklub, som er stiftet i 1971 og siden da har vist film for bysamfundets 4-10-årige, ca. hver tredje søndag henover sæsonen fra september til april. Siden 2008 har foreningens fokus været på nærhed i samfundet og på selve dét at mødes. Det betyder, at mange forældre stiller op for at få en kop kaffe og en god snak, mens børnene under trygge rammer træner ’at gå i biografen’. Det samlede sæsonprogram inkluderer 10 kvalitetsfilm, en dag med børneteater, et fastelavnsarrangement og siden 2015 desuden et Open Air-filmarrangement for de lidt ældre – bysamfundets teenagere og voksne.

Læs mere: https://www.facebook.com/nivaafilm