Netradio

Søg på humleborg

Public acces

Tilsynsmyndighed

Støtteforening

Flere lokale nyheder

Samarbejdspartner

Humleborg er medlem af:

Skeletter og danske efternavne er temaerne for to foredrag på Humlebæk og Nivå Bibliotek i anledning af Forskningens Døgn i slutningen af april. Den 23. april starter Forskningens Døgn, og for første gang deltager Fredensborg Bibliotekerne i denne begivenhed med to videnskabelige foredrag henholdsvis i Humlebæk den 23. april og Nivå den 24. april.

Foredraget på Humlebæk Bibliotek har titlen ” På sporet af sygdom og sundhed i gamle skeletter”. Her vil forsker Dorthe Dangvard Pedersen fra Syddansk Universitet give et indblik i, hvordan man ud fra gamle skeletter kan bestemme, hvilke sygdomme folk led af i gamle dage og dermed også noget om, hvilke liv de levede.

Dagen efter, den 24. april, kan man på Nivå Bibliotek og Medborgercenter høre Professor Jesper Boldsen fra Syddansk Universitet fortælle de danske efternavnes historie, og om hvordan de fordeler sig på danmarkskortet og på den måde også kan vise noget om danskernes genetiske variation i forskellige dele af landet.

Begge foredrag er gratis. De starter klokken 19 og vil vare et par timer. Tilmelding kan ske via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside under Aktiviteter.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med over 700 events og foredrag og mere end 75.000 besøgende. Den er arrangeret af Uddannelses- og Forskningsministeriet.