www.fredensborgarkiverne.dk er der masser af spændende læsning at hente om lokale personligheder, om kommunens fire byer, om vejene, vandtårnet, møllerne og meget mere. Her er en side for børn, og en side med mange søgemuligheder.

Blandt andet er det nu blevet muligt at søge på arkivets arkivalier fra sofaen. Fra Fredensborg Online på hjemmesiden er det nu, som en ny service, muligt at se hvilke arkivalier, der ligger i arkivet og bestille dem frem, så de ligger klar på læsesalen til næste arkivbesøg. Det er muligt at søge både på navn, beskæftigelse og matrikelnumre, hvilket kan være interessant, hvis man ønsker at vide noget om f.eks. livet for gårdmændene eller ejendomshistorie.

”Det er en rigtig god og forbedret service for vores borgere, at vi nu kan tilbyde adgang til det tidligere Karlebo og Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske arkiver og Fredensborg Kommunes arkiv i en fælles registrering,” siger udvalgsformand for Kultur og Turisme Ulla Hardy-Hansen og fortsætter: ”Indtil videre har arkivet primært lagt personarkiver på nettet, da det er de mest efterspurgte. Det er målet, at resten af de lokalhistoriske arkivalier er registreret og på nettet i slutningen af 2013.”

Fredensborg Arkiverne holder til på www.fredensborgarkiverne.dk og på Rådhuset i Kokkedal. Begge steder er det muligt at besøge. Det første sted fra sofaen og det andet på adressen Egevangen 3 B, indgang D i Kokkedal. Åbningstiderne ses selvfølgelig på hjemmesiden.{jcomments on}