En anderledes kirkekoncert med Fredensborg Brass Ensemble, torsdag den 16. maj kl. 19.30 i Asminderød Kirke, Fredensborg. Programmet byder på musik af kendte komponister som bl.a. Bach, Carl Nielsen og Grieg. Der er gratis adgang.

Fredensborg Brass Ensemble kan til efteråret fejre sin 15 års fødselsdag. Fra den spæde start indtil i dag har ensemblet gennemgået en kraftig musikalsk udvikling, der ikke mindst skyldes en energisk indsats fra ensemblets faste dirigent Henrik Madsen, der på inspirerende vis står i spidsen for ensemblets musikalske aktiviteter.

Henrik Madsen er selv uddannet trompetist og har arrangeret flere af koncertens stykker. Fredensborg Brass Ensemble består af 13 messingblæsere bestående af 6 cornetter, 2 horn, 1 tuba, 1 euphonium og 3 basuner. Normalt deltager der også slagtøj, men til denne koncert kræver arrangementerne ikke denne medvirken.

Koncerten byder på et spændende program med musik af kendte komponister som bl.a. Bach, Faurè, Carl Nielsen og Grieg. Messingmusik klæder et kirkerum og ensemblet tilstræber en meget harmonisk klang, der rigtig kan kommer til sin ret i det smukke kirkerum i Asminderød Kirke. Som afveksling til messingmusikken vil organisten i Asminderød Kirke Else-Marie Kristoffersen byde på spændende orgelmusik

Fredensborg Brass Ensemble er i øvrigt inviteret til at deltage i den klassiske musikfestival ”Summartonar” på Færøerne, der finder sted over hele sommeren. Ensemblet er på Færøerne i den sidste uge i juni måned.  Der skal gives koncerter flere steder med underholdningskoncerter bl.a. i Nordens Hus i Torshavn. Ligeledes skal ensemblet medvirke ved kirkekoncerter, hvoraf flere af denne koncerts numre er på programmet. Der er ved at blive skrevet musik af færøske komponister til ensemblet til uropførelse under festivalen. Alle glæder sig til denne musik- og rejseoplevelse.

Så velkommen til atter en dejlig koncertoplevelse i Asminderød Kirke. Der er gratis adgang.