På Falkonergården i Fredensborg kan børn og voksne opleve et rigt udsnit af falkonerens rovfugle udfolde sig frit, når der i perioden 15. – 23. oktober bydes velkommen til spændende opvisninger.

Tilskuerne får fornemmelsen af vingesuset af den russiske steppeørn eller kongemusvågen, når de glider få centimeter hen over hårtoppene. Og Falkonergårdens andre lynhurtige falke vil vise deres jagt- og flyveteknik i styrtdyk på ganske tæt afstand.

Under opvisningen trænes rovfuglene og årtusinders jagttraditioner genoplives med fortællinger om falkonerfuglene. Træningen af falke, høge og ørne foregår i et område, som for 700 år siden var Valdemar Atterdags jagtmarker, og for 500 år siden var det Frederik II, som tumlede sine jagtdyr og fugle ved Esrum. Nu kan man nyde det smukke landskab med søer, skov og marker som baggrund til falkonerens træning af de store jagtfugle.

Programmet - som starter præcis - strækker sig over en time og vil foregå både inden- og udendørs. I løbet af opvisningen vil seks forskellige falkonerfugle - falke, høge og ørne - blive trænet meget tæt på de besøgende.

I sammenhæng med skolernes efterårsferie er der opvisninger lørdag den 15. og søndag den 16. oktober samt hele uge 42 – hver dag klokken 15. Billetsalg dagligt fra kl. 14.30.

Programmet gennemføres uanset vejrets beskaffenhed.