Den Spanske musik- og kulturforening har Kunstudstilling på Humlebæk Bibliotek fra den  16.- 30. oktober. Der er Fernisering søndag d. 16. oktober kl. 14:00. Der er udstilling af foreningens egne kunstnere samt nogle gæste kunstnere.

Foreningens kunstnere:

”Gonza” alias Pablo Fernandez: Han er født i Malaga, og har udstillet både i Spanien og Danmark. Han er altid med, når foreningen afholder kunstudstilling. Han bor i Danmark. Han maler mest figurative malerier.

Anne-Marie Nøraa Pedersen: Har studeret kunst i København. Hun har været med på flere censurerede udstillinger og har bl. a. modtaget en pris for sin kunst. Anne-Marie laver spændende, figurative malerier, og en stor del af hendes inspiration kommer fra Spanien.

Annie Thygesen Andersen: Har malet i 55 år og har haft mange udstillinger. Hun søger hele tiden nye udfordringer, og hendes sidste billeder har skiftet karakter. Det er hendes egne kompositioner, men farverne er dem, Piet Mondrian(1872-1944) brugte mest.

Elna Munch Nielsen: Har deltaget i flere udstillinger med sine kreationer lavet af papirmasse. Til at begynde med var det katte, men nu laver hun også andre dyr. Har tidligere arbejdet med stofrester, som blev til billedtæpper, og hun har også i perioder tegnet.

Gæste kunstnere:

 


”Guti” alias Francisco Gutierrez: Han er født i Madrid. Han er autodidakt maler, men har taget kurser i farver. Hans malerier er impressionistiske, realistiske og abstrakte. ”Indtryk fra Danmark” er en af hans maleriserier, og en anden er ”Udtryk fra Spanien”. De abstrakte malerier er en hyldest til kærlighed på tværs af grænser.

Lola López er en autodidakt kunstner fra Gran Canaria og er stærkt inspireret af blomsterne, lokalbefolkningen og deres traditioner. Hendes malerier er fulde af varme og det specielle lys, man kun finder på ”De Kanariske Øer”.

”Farveduetten” alias Dorte og Erik Larsson. De har udstillet adskillige gange i Danmark og udlandet. Erik er autodidakt og foretrækker at udtrykke glæde ved farver gennem primært en nonfigurativ ekspressionisme. Dorte har en mere figurativ tilgang til sine værker.

Anette Hansen er meget kreativ, især med håndarbejde etc. (trøjer, sokker mm.)

Formanden for kulturudvalget i Fredensborg, Ulla Hardy-Hansen, vil sammen med direktøren for ”Den Spanske Stats Turistbureau” i Danmark, Don Raúl Castro Cana åbne udstillingen.
Efter åbningen vil der blive serveret lidt tapas og sangria. En del af gruppen ”Tenderete” (Ana Maria og Elvio) vil underholde.