Den 12. oktober kan man på Fredensborg Bibliotek opleve Lotte Kirkeby og Adda Djørup tale om deres forfatterskaber og lægge op til en snak om novellegenren

Det er sjældent novellesamlinger, som ligger øverst på boghandlernes bestsellerlister, men den lidt oversete genre har alligevel en stor berettigelse i litteraturen. Det mener i hvert fald forfatterne Lotte Kirkeby og Adda Djørup, som onsdag den 12.oktober klokken 19-21 kan opleves på Fredensborg Bibliotek til novelleaften.

Lotte Kirkeby og Adda Djørup er aktuelle med hver deres novellesamling, henholdsvis ”Jubilæum” fra 2016 og ”Poesi og andre former for trods” fra 2015. Begge skildrer de almindelige menneskers eksistentielle problemer på en hverdagsbaggrund, og begge fik de stor ros af anmelderne da deres bøger udkom.

Til novelleaftenen den 12. oktober vil de to forfattere fortælle om deres forfatterskaber, læse op af deres bøger og sidst men ikke mindst skabe en dialog med tilhørerne om novellegenren.

Hvad enten man har lyst til at deltage i dialogen eller blot vil lytte til andres kloge ord, er man velkommen til at tilmelde sig gratis på biblioteker eller via fredensborgbibliotekerne.dk.

Adda Djørup debuterede som digter i 2005 og har siden udgivet noveller, en roman og flere digte og altså senest novellesamlingen "Poesi og andre former for trods".

Lotte Kirkeby er tidligere forlagsredaktør på Gyldendal og har siden 2007 arbejdet som selvstændig journalist, oversætter og anmelder. Novellesamlingen ”Jubilæum” er hendes debut som skønlitterær forfatter.