Hvem blev indstillet til årets integrationspris?

Ved Kokkedal Byfest blev de mange indstillede ildsjæle omtalt inden borgmester Thomas Lykke Pedersen afslørede vinderen, som blev NIVÅ-KOKKEDAL FODBOLDKLUB der foruden anerkendelsen også fik 10.000 kr. sponsoreret af COLOPLAST AS.

Integration er et meget brugt ord – nogle ville mene, at det til tider også er et misbrugt ord. For hvad er integration egentligt? Hvem har retten og beføjelserne til at vurdere, hvad integration er for en størrelse?

 

Hvis vi skræller al politik af og slår op i Gyldendals leksikon, bliver integration beskrevet som, ”den proces, der forener adskilte enheder og skaber en større helhed”.
Sagt med andre ord de indstillede til dette års integrationspris og mange andre i vores lokal samfund, bestræber sig alle på at ”os og dem” bliver til et ”Vi”.
Her er i u prioriteret orden korte uddrag fra indstillingerne.

Fadi Abou Jamous – Formand for Kokkedal Kultur Forening og for Etniske ældre i Fokus

Fadi er indstillet for hans store indsats i lokalområdet. Han er ofte primusmotor for de ting, der sættes i gang i lokalområdet. Han er god til at komme med ideer og forslag til kulturelle aktiviteter, og er med i alle arbejdsgrupper som tovholder.
Fadi er rigtig god til at få frivillige aktør, gruppe og foreninger til at samarbejde.

Ana Maria Vega Formand for den Spanske Musik – og Kulturforening

Ana Maria har arrangeret mange aktiviteter for borgere i Fredensborg Kommune. Hun gør en positiv forskel for integration i Fredensborg Kommune, og det har hun gjort de sidste mange år. Hun yder en stor indsats for at øge mangfoldighed, fremmer åbenhed og dialog mellem kulturer samt fællesskab. Hun er en ildsjæl, der altid er parat til at hjælpe.

Poul Temple – Bestyrelsesmedlem i Kvarterne i Nivå

Paul har tid - han yder hjælp og hygger med vore flygtninge, drikker kaffe og spiser sammen med dem - viser dem vejen til det danske samfund med en fantastisk tålmodighed og stor forståelse og dyb respekt for disse mennesker.
Paul er utrættelig!
Som det blevet skrevet i dagbladet Information om Poul:
”Paul er ’både mor og far’ for de nyankomne flygtninge”

NIVÅ-KOKKEDAL FODBOLDKLUB

Nivå-Kokkedal Fodboldklub var man ærgerlig over den negative tone, der er i samfundet, når snakken falder på flygtninge. Derfor tog de kontakt til Røde Kors for at give flygtningene en varmere velkomst og noget at glæde sig over i en hverdag langt fra venner og vante rammer.
Flygtninge, der er blevet placeret i Fredensborg Kommune, tilbydes gratis fodboldtræning. De håber på sigt, at få et samarbejde med kommunen, så konceptet kan blive udbredt til hele foreningslivet.


Mogens Mortensen – Bestyrelses formand i Nivå-Kokkedal fodboldklub

Hver fredag siden engang i januar, har klubben stillet spillere, trænere, bolde og baner til rådighed, så de flygtningebørn og unge, kan få et afbræk fra deres hårde hverdag. Jeg har selv været oppe og spille med en enkelt gang, og det slog mig virkelig, hvor heldige vi er herhjemme, og hvor meget 2 timers frirum for de drenge betød.

Lars Quang Nielsen – kreativ leder af UC-Stars og frivillig

Lars arbejder for alle kommunens unge, som jo er fremtidens voksne. Lars’ facon med de unge er at det er ligegyldigt om du er tyk eller tynd, sort eller hvid, om du bor i Humlebæk eller Kokkedal – han er der for alle de unge uanset deres baggrund. Lars arbejder meget med de udfordringer de unge giver ham og han møder dem i øjenhøjde.

Rachid El Alaoui – babakonsulent

Rachid tolker frivilligt for nyankomne flygtninge, og vejleder dem til et godt og aktivt liv som medborger i det danske samfund. Han er frivillig Baba-konsulent i "Baba - fædre for forandring". Han har skabt en ny platform, hvor mænd kan mødes, nemlig på Mano a Mano, som er en ny madklub for mænd i Kokkedal.

Rosa Esquives - frivillig

Rosa er et hjælpsomt menneske, hun går til danske, kulturelle arrangementer, tror på integration gennem egen indsats, og hun har beholdt sit hjemlands tradition for at hjælpe andre.