Man skulle tro, at skolebørnene i Fredensborg havde masser af fritid til bl.a. at tegne og male, nu hvor KL´s lockout af kommunens lærere næsten lukker skolerne helt. Men det lader ikke til at være tilfældet. Tvært imod truet lockouten med at spolerer Sammen og Forskelligs” stor anlagte tegnekonkurrence, hvor en skoleklasse i kan vinde 5.000 kr. til ”hvad klassen nu synes.”

- Det er trist, siger Jørgen Mouritzen, som holder i den praktiske del af tegnekonkurrencens afvikling, men meget tyder på, at der ikke rigtigt bliver nogen konkurrence. Sidste år ved denne tid havde vi modtaget mere end 25 tegninger, men frem til nu har vi kun modtaget – én!

Sidste år var der udstillet mere end et halv hundrede tegninger, som publikum ved Kulturelt Samråds ”Sammen og Forskellig”-kom-sammen på Ungecenter i Nivå kunne vælge imellem. Når der er Sammen og Forskellig i år – søndag den 21. april – skulle der gerne være nok til, at publikum har noget at vælge imellem. ”Mere tør vi ikke håbe på nu,” siger Jørgen Mouritzen.

Lærerlockoutens utilsigtede virkning på skabelsen af kunst betyder også, at der ikke er noget ”ugens vinderbillede” at vise i Uge Nyt i denne uge. Men man håber, at dette lille opråb kan sætte rigtigt mange skoleelever i gang med blyant, pensel og farver – i skolen eller hjemme.

Alle billeder, som bare skal forestille temaet ”Sammen og Forskellig” skal sendes til Jørgen Mouritzen, Karinebækvej 5, 3100 Hornbæk. (Men før du sender, skal du huske at skrive navn og adresse samt skole og klasse bag på tegningen). Jo hurtigere du får lavet en god tegning og sender den til ham, jo større er chancen for både at vinde en ugepræmie på 2 x biografbilletter med popcorn og den store hovedpræmie på 5.000 kr., der går til ”kunstneren” og hans klasse.