Den 22., 24., og 26. august kan man være med til at skyde bibliotekets fejring af Fredensborg bys 300-årsfødselsdag i gang ved tre litterære vandringer.

Kom med på en kalejdoskopisk odyssé gennem revyens historie onsdag den 31. august kl. 20.00 hos Nivå Amatør Teater, Kalvehaven 6 i Nivå.

Hvordan spiller man på en klarinet? Ved du, hvor meget en kontrabas fylder? Hvordan lyder er en marimba? Vil du vildt gerne spille på et instrument? Det kan du få mulighed for, og du kan også få svar på dine andre spørgsmål, når Fredensborg Musikskole holder åbent hus og viser vores instrumenter frem: tirsdag d. 16. august kl. 16.00 - 17.30.

Kommunens gave til HM Dronnning Margrethe i anledening af hendes regeringsjubilæum er en bænk placeret i hvert bysamfund. I Kokkedal skal bænken stå ved Egedal Byens Hus og søndag den 14. august kl. 13.30 vil borgmester Thomas Lykke Pedersen indvie bænken.

I anledningen af, at det i 2022 er 300 år siden at Fredensborg Slot stod færdigbygget, og dermed dannede fundamentet for etableringen af Fredensborg by, arrangerer og afholder kulturforeningen Fredensborg Smukkest Uge3480 – Fredensborg Kulturuge. Det sker med et stort program der både byder på kirkegårdsvandring, stand-up, loppemarked og besøg af en ægte Shu Bi Dua entertainer.

Læsning er som regel noget man foretager sig alene, men sådan behøver det ikke være. Den 16. august kan man prøve at læse sammen med andre via konceptet ”guidet fælleslæsning”. 

Torsdag d. 18. august kl. 14:30 har Fredensborg-Humlebæk lokalhistoriske Forening arrangeret udflugt til Skovskolen i Nødebo. Skolens forstander Thomas Færgeman viser rundt og fortæller om skolen. Efter omvisningen er der kaffe og kage i Spisehuset.

Lørdag den 20. august kl. 10.00 byder Nivå Trim velkommen til årets sommeretape af Tour de Fredensborg. Hele familien er velkommen og I vælger selv om I vil gå eller løbe ruten på ca. 3,5 eller 5 km. Er du frisk på en længere tur, kan du løbe 5 km-ruten to gange.

Fantastiske stemmer under åben himmel er efterhånden blevet en fast tradition når Det Kongelige Teater turnere rundt landet. Søndag den 7. august kommer de til Fredensborg Slotshave ved Mindestenen.

Karlebo Idrætsforening er igen i år vært for Karlebo Sommerfest. I år afvikles sommerfesten over to dage, den 5. og 6. august 2022 Det er en årlig tilbagevendende begivenhed og afholdes i år for 89. gang i træk.

Nivaagaards Malerisamling lægger toner til din sommer tre fredage i august med gratis Sommerjazz på terrassen, hvor dygtige musikere fra den danske jazzscene optræder i museets naturskønne rammer. Sommerjazzen er under ledelse af tenorsaxofonist Peter Edwin, der hver fredag får selskab af en ny musiker.

Fra den 29. juli til den 7. august byder Hamletscenen traditionen tro velkommen til SHAKESPEARE FESTIVAL 2022 på Hamlets eget slot, Kronborg. Dette års program byder på hele tre udendørs forestillinger skabt af nogle af tidens mest anerkendte og nyskabende scenekunstnere fra både ind- og udland.

Hvad enten man har brug for inspiration til rejsen, eller man kun må drømme om det store udland i år, kan man den 29. juli med fordel bruge et par timer i selskab med Fredensborg Bibliotekernes litteraturformidler Sofie, hvor den står på gåtur og rejselitteratur.