Er du begyndt at lytte til -”White Christmas...”, eller ”Der er noget i luften…” eller andre af de mange dejlige julesange…..så får du nu chancen for selv at synge med på et par stykker af de gode.

Den 17. december kan man komme på travetur med biblioteket og undervejs få læst op af hyggelige julebøger. Kan man lide at gå en tur, og kan man lide litteratur, har man den 17. december en perfekt mulighed for at kombinere de to interesser. Klokken 10-11.30 kan man nemlig komme med på litterær julevandring med udgangspunkt foran Egedal Byens Hus i Kokkedal.

Søndag den 12 december kl. 14.30 afholder Karlebo Kirke musikgudstjeneste, hvor universitetskoret Lille MUKO medvirker. Det er sognepræst Kirsten Johansen, der leder gudstjenesten, imens koret dirigeres af Ole Faurschou.

Søndag den 12 december afholder Nivå Kirke De 9 Læsninger, om formiddagen kl. 10.30, Nivå Kirkevej 2, 2990 Nivå.

Fredag den 3. december klokken 20.00 kan man hos Nivå Musiklaug i Teaterhuset, Kalvehaven 6 i Nivå opleve livemusik med orkesestrerne Stormy sunday og Recycler. 2 bands der levere masser af lækker rock.

Julemusikken klinger på Fredensborg Musikskole, og snart vil den også kunne høres rundt om i kommunen og på de sociale medier.

Den unge violinist Alva Holm kan opleves live søndag den 12. december kl. 16.00 på Nødebo Kro. Når Alva Holm spiller, forbløffes man over den modenhed og autoritet, der stråler ud af den unge musiker. Hendes klang er varm og udtryksfuld, og hendes stærke musikalske personlighed holder opmærksomheden fanget, så snart hun sætter buen til strengen.

1. december er samtalesalonen på Nivå Bibliotek tilbage. Denne gang vil samtaleemnet være begrebet tid og i anledningen af julen bliver der serveret æbleskiver i pausen. 

Julen på Nivaagaards Malerisamling står i Ib Spang Olsens tegn. Nisser var et af Ib Spang Olsens mest yndede motiver; han tegnede dem som illustrationer til både bøger, julekalendere og animationer - og for sin egen fornøjelses skyld. Her er der et overblik over museet mange jule-tilbud i december.

Publikum bliver inviteret ind i et varmt og levende show med musikalsk nerve og nærvær, hvor de krydrede jazzharmonier og rytmer skabt af stemmer og instrumenter lyder legende lette - Kom og nyd vokalgruppen DYNAMIC i denne enestående julekoncert - Lørdag d. 4 december kl. 20.00

Lørdag d. 4. december klokken 10 og igen klokken 11 kommer Det Lille Verdensteater til Fredensborg Bibliotek for at opføre forestillingen Ægget. Det er finurligt børneteater om begyndelser, om spirende frø, og æg der klækker.

Forsamlingshuset Nødebo Kro byder på Mad & Musik med Diallo, Nordsø, Diallo fredag den 3. december kl. 21.00 - med mulighed for spisning kl. 19.00.  Moussa Diallo, Mikkel Nordsø og Marco Diallo vil give os musik, der sprudler af energi og danseinspirerende rytmer. Musikken er rock, blues og fusion - inspireret af de afrikanske rytmer som Moussa Diallo har båret med sig fra Mali.

Årets handicapris går til fritidsforeningen Nørdenirvana for at skabe et inkluderende fritidstilbud. Handicapprisen overrækkes ved en reception på FNs internationale handicapdag den 3. december 2021.