Tager du bilen på ferie, behøver du ikke have et rødt kort med dig for at sikre dig vejhjælp.

Holder du dig indenfor EU’s grænser, kan du også lade det grønne kort blive hjemme.

Husk blot telefonnummeret til SOS International – så er du dækket ind.

 

Tidligere var det nødvendigt at have et fysisk rødt eller grønt kort med til bilen som bevis for, at den var henholdsvis kasko- og ansvarsforsikret, hvis turen gik udenfor landets grænser.

Det behøver du ikke længere.

”Den eneste forskel er, at du ikke behøver at have kortet med.

Dækningen er uforandret. Der er imidlertid fortsat mange af vores kunder, som ringer og spørger efter både rødt og grønt kort.

Men de fleste gange er det faktisk ikke nødvendigt.

Det eneste, du behøver at have med på bilferien, er telefonnummeret til SOS International,” siger Michael Andersen, der er salgschef i Topdanmark i Helsingør-området.

Rødt kort er papirløst
Rødt Kort-ordningen giver dig automatisk, via din bils kaskoforsikring, vejhjælp i udlandet. Tidligere var det nødvendigt at medbringe det røde kort, som bevis for at din bil var kaskoforsikret. Sådan er det ikke længere.

”Går din bil i stå, eller bliver du involveret i et færdselsuheld og har brug for hjælp, er det nok bare at ringe til SOS International for at få hjælp,” siger Michael Andersen.

Har du en smartphone, kan du også vælge at downloade det røde kort som mobilapplikation, hvorfra du kan kontakte SOS International direkte.

Udenfor EU og Norden kan grønt kort være nødvendigt
Det grønne kort er et bevis på, at bilen er ansvarsforsikret. Men går din rejse indenfor EU, Andorra, Island, Kroatien, Norge eller Schweiz, er det imidlertid ikke nødvendigt at have kortet med sig.

”Efterspørger en lokal politibetjent det grønne kort, kan SOS International hjælpe med at forklare, at det ikke er nødvendigt. Derfor er det vigtigste bare, at du har telefonnummeret med til SOS International,” siger Michael Andersen.

Går rejsen udenfor EU eller de fem nævnte lande, skal du imidlertid altid medbringe det grønne kort. Skal du til Kosovo, skal du være opmærksom på, at myndighederne i landet ikke accepterer det grønne kort. Her er det vigtigt, at du tegner en ansvarsforsikring ved grænsen.

Husk bilens registreringsattest
Uanset hvad er det vigtigt, at du altid har bilens originale registreringsattest med. Nogle lande stiller sig nemlig ikke tilfreds med en fotokopi af bilens registreringsattest.

”Registreringsattester består af en del I og del II. Det er del I, du skal have med dig. Kan du ikke finde din registreringsattest, kan du bestille en ny hos SKAT. Har du campingvogn gælder det samme – husk registreringsattest og forsikringspapirer,” siger Michael Andersen.

 

 

 

 

 

 

 

SOS International
Husk altid dette telefonnummer til SOS International, når du skal på bilferie +45 70 10 50 52.

Download Rødt kort mobilapplikation - https://www.sos.dk/da/privat/rodekort/det-rde-kort/Download-app/">https://www.sos.dk/da/privat/rodekort/det-rde-kort/Download-app/