Posthuset i Humlebæk skal omdannes til et væksthus med kontorhotel, rådgivning til iværksættere, skuespillerskole for kommunens unge og koncerter for pensionisterne.

 

 

Venstres kandidat, Knud Løkke Rasmussen, er tæt på at kunne afsløre en interessant, privat investor.

 

Fredensborg Kommune er ifølge officielle undersøgelser én af Danmarks mest erhvervsfjendtlige kommuner.

Det skal der laves om på, og nu har en privat investor givet tilsagn om at putte penge ind i vækst, kultur og arbejdspladser i kommunen.

Venstres kandidat til kommunalvalget, Knud Løkke Rasmussen, vil løse problemet ved at omdanne posthuset i Humlebæk til et væksthus.

I de sidste par måneder har han derfor holdt møder med flere potentielle, private investorer, og en aftale er nu på plads.

I løbet af kort tid kan Knud Løkke Rasmussen afsløre navnet på investoren. Der er tale om en kendt kulturpersonlighed. En ildsjæl, der har været med til at sætte Danmark på verdenskortet.

“Nogle vil flytte Netto ind i posthuset. Andre vil flytte biblioteket derhen. Det er der ikke meget udvikling i.

Jeg synes, at det er uambitiøst bare at flytte rundt på tingene, når vi faktisk har en unik mulighed for at skabe noget helt nyt, der kan sætte gang i væksten, sikre gode lokale arbejdspladser og samtidig sikre vækst i udbuddet af kulturelle tilbud til blandt andre kommunens unge,” siger Knud Løkke Rasmussen.

Posthuset består af ca 1.000 kvadratmeter.

Planen er at indrette halvdelen til kontorfællesskab, hvor iværksættere og mindre virksomheder kan leje sig ind og få en god start til gavn for virksomheden. Det vil give en unik mulighed for at samarbejde og styrke hinanden.

Samtidig er det planen, at væksthuset også skal kunne tilbyde rådgivning inden for de mange udfordringer, iværksættere møder.

Det er for eksempel oplagt, at kommunens One Stop Erhvervsservice, der endelig ser ud til at blive til noget, lejer sig ind og vil medvirke til at gøre væksthuset til et reelt iværksættercentrum for Fredensborg Kommune.

Den anden halvdel skal indrettes som auditorium, hvor kendte erhvervsfolk og iværksættere skal holde foredrag og tale begejstring ind i kommunens erhvervs- og handelsliv.

Auditoriet åbner også mulighed for, at der kan laves en masse andre aktiviteter til gavn for alle kommunens borgere.

“Fredensborg Væksthus skal handle om vækst i mere end én forstand.

Vi skal også have glæden og stoltheden ved at bo i kommunen til at vokse. Vi skal kunne prale af, at vi har udviklet en vinderopskrift på, hvordan man udklækker og skaber nye, succesrige virksomheder med nye arbejdspladser - til gavn for hele kommunen.

Derfor er jeg da også ekstra glad for, at min investor har hovedet fuld af gode ideer. Han vil blandt andet bruge Væksthuset til at lave en skuespillerskole efter samme princip som Eventyrteatret i København, hvor børn og unge får undervisning af dygtige, kendte skuespillere.

Han overvejer blandt andet muligheden for et samarbejde med kommunens største turistattraktion, Louisiana, at etablere en privat musikskole med fokus på hip hop og dance, eller for den sags skyld, at lade stedet bruges til alt fra loppemarkeder til jazzkoncerter for kommunens pensionister,” siger Knud Løkke Rasmussen.

{fcomments on}