Fredensborg Slotsmarked lørdag den 14. september ser ud til at blive et af de største markeder af sin art.

46 stadeholdere har meldt deres ankomst, og især fødevarerne er i fokus.

 

Torben Bo fra fødevarenetværket Smag på Nordsjælland siger:

”Der er mere og mere fokus på at handle lokale fødevarer, så derfor vil vi på dagen give gæsterne på markedet et stort indblik i vores medlemmers fantastiske kunnen ud i det kulinariske. Vi kommer bl.a. med dansk produceret vin, øko-pølser, hjemmeslynget honning, flødeis, varme safter og ditto kaffe. Det er en ideel lejlighed til at smage på den høje kvalitet, vi laver her i regionen”.

 

Grøntsagerne står bl.a. Aarstidernes Tanja Frederiksen for:

”Vi er fulde af grøntsagsbegejstring her midt i høstsæsonen. Så vi kommer friske fra Krogerup med friskhøstet udsmykning og en masse fortællinger om, hvad det er vi kan”, siger Tanja.

 

Den økologiske ide ligger også hjertet nær hos Camilla Lindhart. Hun er til dagligt køkkenchef i Børnehusene Kokkedal:

”Der er mange, som tror, at det er meget dyrere at bruge økologiske varer i institutionerne. Men det er bare ikke rigtigt. Vi laver dagligt økologisk mad til 700 børn, og vi gør det med det samme budget. Vi laver også meget af maden sammen med børnene, og det elsker de”.

På markedet kommer Camilla med forskellige hjemmesyltede grøntsager, og det vil være muligt for børn selv at sylte rødbeder. 

 

Marked med oplevelser Der er også mange andre oplevelser på dagen, når man har stillet sulten. Oplev nogle af de mange naturtilbud Skolen i Virkeligheden til dagligt giver skoler og institutioner i kommunen. Smag på nynedlagt hjort, hop med kaninerne, gå en historisk byvandring, lær at væve, malk en ko eller deltag i konkurrencen om at lave en klimafilm.

 

Hvis man hellere vil kigge efter gaver, så er der rig mulighed for det, for flere af de lokale kunsthåndværkere udstiller hjemmelavede smykker, træskulpturer, filtede tørklæder, køkkenting, glasperler, valkede hatte, pilekurve, lammeskind, garn, keramik, stentøj og fran-ske møbler. 

 

 

 

Borgmester Thomas Lykke Pedersen indvier markedet kl. 10.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Find slotsmarkedet på http://www.facebook.com/fredensborg.slotsmarked

 

{fcomments on}