Med rod i stolte faglige traditioner og ambitioner har Anlægsgartner Leif Öhblom A/S vundet Børsens Gazellepris. Virksomheden fik derfor forleden besøg af politikere og repræsentanter for kommunens erhvervsliv 

Claus Öhblom overtog virksomheden efter sin far- Leif Öhblom - i 1992 og har siden gennemført alt fra kæmpe anlægsarbejder i både Danmark og Sverige til utallige små projekter i villahaverne. Et af virksomhedens nok mest kendte lokale projekter er plantningen af de store lindetræer i Slotsgade i Fredensborg i forbindelse med regentens sølvbryllup i 1992.

I de seneste 4-5 år har virksomheden udført mange markante planteopgaver i København. Leif Öhblom A/S har således plantet mere end 500 store træer i forbindelse med Københavns vision om at blive en af de grønneste hovedstæder i verden. Opgaverne tæller blandt andet lindetræerne på Krindsen på Kongens Nytorv, den nye skov på Rådhuspladsen, Israels plads mv.

"Vi er stolte over vores rødder i Fredensborg, hvor vi har udviklet virksomheden fra siden 1970, da min far grundlagde den og kørte ud på opgaver ene mand. Siden har vi udført tusindvis af opgaver for både private og offentlige, og jeg er derfor også stolt over, at vi nu har fået Børsens Gazellepris som vækstvirksomhed", siger Claus Öhblom, der ejer virksomheden sammen med sin bror Timo.

"Det er en fascinerende historie, som Claus Öhblom kan fortælle om virksomhedens liv og færden gennem de store udsving, som byggebranchen har gennemgået siden 1970'erne på grund af skiftende konjunkturer. Og på vegne af hele kommunen har jeg ønsket Claus Öhblom tillykke med Gazelleprisen", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

 

Vinderen af Børsens Gazellepris - Claus Öhblom - i midten sammen med (fra venstre) John Hemming, fmd. Erhvervsrådet, Thomas Jürgensen, næstfmd. Humlebæk Erhvervsforening, borgmester Thomas Lykke Pedersen samt Aage Andersen, Fredensborg Håndværkerforening.