På den markante placering ved indkørslen til byen vokser Fredensborg Skov og Have, som sælger og reparerer alle typer maskiner til have, skov og landbrug. Flere og flere ønsker sig en robotplæneklipper til at klare græsplænen. Det mærker man også i Fredensborg Skov og Have, hvor flere ansatte nu er specialister i de små selvkørende plæneklippere.

Langt den største del af virksomhedens omsætning kommer dog fortsat fra salg og reparation af store have- og skovmaskiner til professionelle, fortæller ejer Henrik Brunholm, der samtidig glæder sig over den stadig stigende omsætning:

"For seks år siden måtte vi finde en ny adresse, da vi var løbet tør for plads på Kongevejen 86. Det hjalp kommunens erhvervsservice os med, og i 2015 kunne vi så flytte til vores nuværende placering. Her har vi brugt mange kræfter på at sætte lokalerne i stand og i det hele taget gøre området pænt og ordentligt, så vi præsenterer os godt mod vejen. Vi ligger jo ved en af de store indgange til Fredensborg, og så skal tingene altså være i orden", siger Henrik Brunholm, som overtog virksomheden i 2010 og driver den sammen med sin kone, Edith. Henrik er derudover medlem af kommunens erhvervsråd.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen besøgte forleden virksomheden sammen med repræsentanter for erhvervslivet i kommunen.

"Jeg er oprigtig glad for, at vi kunne hjælpe Fredensborg Skov og Have med en god ny placering og plads til vækst. For det er vigtigt, at vi som kommune yder en aktiv indsats for vores erhvervsliv og hjælper dem, hvor og når vi kan. Derudover glæder jeg mig over, at virksomheden nu beskæftiger hele 15 medarbejdere, uddanner lærlinge og på den måde også tager ansvar for at uddanne næste generation", siger borgmesteren.

Billede tekst: Salg og reparationer af maskiner i alle størrelser kendetegner Fredensborg Skov og Have. Bagerst ses borgmester Thomas Lykke Pedersen og ejer Henrik Brunholm, som foran sig har bogholder Anne-Louise Schulze og Edith Brunholm. Til venstre ses Thomas Jürgensen og John Hemming fra hhv. Humlebæk Erhvervsforening og Erhvervsrådet.