Som en af landets største veterinærklinikker har Hørsholm Hestepraksis, der ligger på Kongevejen lidt udenfor Fredensborg, specialiseret sig i hestesygdomme 

År efter år er Hørsholm Hestepraksis vokset og er i dag en af landets største klinikker med et højt specialiseret team, som tilbyder hjælp med alt indenfor hestesygdomme.

"Vi er kendt for vores udredninger af haltheder og nedsat præstationsevne hos heste, men vi dækker fagligt bredt og flere af vores dyrlæger har videreuddannet sig indenfor blandt andet kiropraktik, tænder, øjensygdomme og reproduktion", fortæller Nicolai Jarløv, som stiftede klinikken i Hørsholm i 1989, men i 2000 flyttede til Kongevejen 124 ved Fredensborg.

Staben består af 10 dyrlæger, fem veterinærsygeplejersker, fire kontormedarbejdere, dyrlægestuderende og en staldmedarbejder. Her er bl.a. også egen operationsstue, MR-scannere - og en masse andet højt specialiseret udstyr. Udover lokalerne i Fredensborg, som nu er udnyttet fuldt ud på grund af den mangeårige vækst, har Hørsholm Hestepraksis også en stor udkørende praksis.

"Selvom hestesporten spiller en meget stor og synlig rolle i Fredensborg Kommune, er store veterinærklinikker en verden, som nok kun få af os kender noget til. Jeg blev ganske enkelt dybt imponeret over at se, hvor professionelt det hele fungerede og hvor meget, der er muligt, fx med operation af heste på den særlige operationsstue", siger Lars Søndergaard, der er formand for Borgerservice-, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, og forleden besøgte Hørsholm Hestepraksis som led i den løbende dialog med kommunens erhvervsliv.


Billedetekst: Fra venstre ses tre af partnerne og dyrlægerne: Jonas Nicolaisen, Daniel Melgaard og Nicolai Jarløv. Herefter Thomas Jürgensen fra Humlebæk Erhvervsforening og Lars Søndergaard, der er formand for Borgerservice-, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget.