Den 335 år gamle kro i Asminderød får den 1. august nye ejer, og der begynder nu en total renovering, både ud- og indvendigt skriver Uge-Nyt.

Den nye ejer af Asminderød Kro, Jørgen Nielsen fra Fredensborg, er allerede i fuld dialog med Fredensborg Kommune om den gamle kro's fremtid, og endnu engang vil en af de historiske bygninger i Fredensborg opleve en fantastisk forvandling.

”Vores gamle kro har i lang tid lignet noget der er forladt, og det har været helt umuligt for forpagter Julie Hoffmann at drive kroen på disse vilkår,” siger Jørgen Nielsen til Uge-Nyt, og  fortsætter:

”Vi er i en god dialog med kommunen om ombygning og renovering af Asminderød Kro. Vi har fremsendt forslag til både den udvendige og indvendige renovering.

Det skal være en helt ny start for Asminderød Kro, og samtidig en renovering således Asminderød Kro også i fremtiden kan stå flot og stolt i den dejlige landsby i Fredensborg.” 

Et familie projekt  Planen for renoveringen vil betyde følgende:

Der skal være 14 værelser på første sal samt to store lejligheder. Dertil skal der i sidebygningen, hvor Dansk Bridgeforbund holder til i dag, laves fem udlejnings lejligheder på hver 124 m2.

I selve kroen bliver lokalerne sat i stand, og dette laves så det fortsat kan lade sig gøre at holde selskaber op til 300 personer.

Udvendigt håber Jørgen Nielsen, at få lov til at male kroen i en meget lys grå nuance. Der skal helt nyt rødt tegltag på hele bygningen, og så skal arealerne omkring kroen også føres op til et niveau der kommer til at passe de nyrenoverede bygninger.

”Vi glæder os til at komme i gang. Dette er et projekt for hele familien Nielsen, hvor min hustru og vores to sønner, Søren og Niklas, er aktive deltagere.

Når det hele står klart, så vil vi også ansætte en pedel/gårdmand, der skal sørge for at det hele altid er præsentabelt, for både gæster, beboere og naboer til kroen,” slutter Jørgen Nielsen.

Kromutter glæder sig til fremtiden  Asminderød Kros forpagter, Julie Hoffmann, glæder sig til kroens nye fremtid.

”Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg i meget lang tid har været lidt flov over kroens stand, men jeg glæder mig meget til den nye udgave af Asminderød Kro, og det nye samarbejde med familien Nielsen.

Allerede nu har samarbejdet med Jørgen Nielsen været fantastisk, og jeg er så glad for, at jeg får muligheden for at fortsætte som forpagter.

Selvfølgelig sker der nogle forandringer på den gamle kro, men det giver os en masse nye spændende muligheder som jeg glæder mig til.

Jeg er ikke i tvivl om, at det er til vores gæsters fordel,” siger Julie Hoffmann, der også understreger, at ombygningen ikke vil få betydning for de arrangementer der er bestilt på Asminderød Kro.

Asminderød Kro's historie Asminderød Kro er oprindeligt et husmandssted under godset Krogerup. Men det menes, at Asminderød fik sin bevilling tilbage i 1678, og den blev givet af Frederik III's dronning Sophia Amalie.

Fra starten af kroens historie måtte kromanden dog også drive landbrug og købmandshandel ved siden af for at kunne leve. I 1713 kom slægten Hammer til Asminderød Kro, og kroen blev i slægten i hele 148 år. Det sluttede da i 1861, da Harald Hammer solgte ejendommen til Hans Sørensen Hansen.

Herefter har der været flere ejere af Asminderød, og i de seneste seks år har det været Dansk Bridgeforbund har ejet Asminderød Kro, og det slutter altså den 1. august 2013, hvor Jørgen Nielsen overtager den 335 år gamle kro.

Af Claus Beyer/ Uge-Nyt.

{fcomments on}