Ved årsskiftet fylder Fredensborg Boghandel 112 år og samtidig det nu 1 år siden at boghandleren blev en andelsboghandel med nu 847 andelshavere som fælleseje under FredensborgFordi Amba. På trods af diverse covid-19 restriktioner har byen og borgerne forsat bakket op om den lokale boghandel, der fortsætter i 2021 med moderniseringer og udvikling af nye koncepter.

- Det har været et uforglemmeligt år for FredensborgFordi. Vi har sagt det før, men vi vil gerne sige det endnu engang: TAK for den kæmpe opbakning der har været i forbindelse med overtagelsen af Fredensborg Boghandel, det skriver FredensborgFordi i deres seneste nyhedsbrev til andelshaverne.

Den fællesejede boghandel kom under fælleseje den 1. januar 2020 og det er gået over alt forventning. FredensborgFordi takker samtlige 847 andelshavere, foruden dem var projektet slet ikke blevet til noget. Der lyder også en tak til alle der handler i boghandlen for på trods diverse covid-19 restriktioner er opbakning ikke udeblevet.

Fredensborg by består af selvstændige butikker og ikke af kædebutikker. Det er Jernbanegades særkende, at man i butikkerne og i den fælles boghandel møder personale og butiksejere, der med service, smil og ikke mindst viden om butikkens sortiment giver en god oplevelse.

- Vi i FredensborgFordi amba tror på, at det er det fysiske møde mellem personale og kunder der giver en god, inspirerende og nærværende dialog om litteraturen og de andre skønne varer i boghandlen. Vi kan og skal ikke konkurrere med kæder og store butikkers slagtilbud. Derimod har vi Jeannette, Heidi, Silke og Helle - og vi i bestyrelsen vil sige en stor tak for et fantastisk personale, der har stået last og brast med bestyrelsen og boghandlen i et år, der på alle måder har været omskifteligt, står der i nyhedsbrevet.

2021 kommer til at starte lidt anderledes end forventet. De nye restriktioner kræver, at butikken holder lukket for fysisk fremmøde i selve butikken frem til den 17. januar 2021. Fredensborg Boghandel vil dog fortsat holde åbent for pakkeind- og udlevering, og man kan bestille bøger og andre varer fra boghandlen til afhentning i døren ved betaling med MobilePay. Julegaver kan byttes, når butikken åbner for fremmøde igen.

FredensborgFordi fortsætter i 2021 arbejdet med at modernisere Fredensborg Boghandel både indretningsmæssigt som kassesystem- og økonomistyringsmæssigt og ikke mindst med at formidle og skabe gode oplevelser omkring ny litteratur, samfundsmæssige debatter og kreative workshops.

- Det vi kalder for BOGbobler fortsætter i 2021 men vi starter med at lave BOGboblerne digitale, så længe COVID-19 restriktionerne har lukket cafeer og restauranter. Men når det bliver muligt igen, vil vi fortsætte vores samarbejde med blandt andre Asminderød Kro, Madkollektivet og Country Market. Så bliver BOGboblerne fysiske igen og afholdes sammen med spisning og/eller kaffe & kage. På samme måde ser vi også frem til, at boghandlen igen kan danne rammen om hyggelige bogsigneringer. Vi væbner os med tålmodighed - og glæder os til at det kan lade sig gøre igen, står der i nyhedsbrevet

FredensborgFordi glæder sig meget til et nyt og spændende år i Fredensborg Boghandel, hvor man starter året med en fejring af Fredensborg Boghandels 112års fødselsdag den 1. januar 2021 samtidig med at det også bliver året med den første generalforsamling, som holdes den 14. april 2021.