Selv en lille barnehånd kan rumme flere tusinde af de små skruer, som Microturn i Humlebæk producerer til blandt andet de danske producenter af høreapparater. 

På besøg på Mictroturn: Fra venstre direktør Claus Geleff, borgmester Thomas Lykke Pedersen, udvalgsformand Lars Søndergaard, Thomas Jürgensen og John Hemming fra hhv. Humlebæk Erhvervsforening og Erhvervsrådet
I nye, lyse og skinnende rene lokaler i Humlebæk står 18 medarbejdere bag en avanceret produktion af komplekse mikroemner, fx komponenter til høreapparater, ure og medicinske redskaber. Heldigvis har coronakrisen kun sat så små aftryk på efterspørgslen, at produktionen stort set er fortsat som før - men dog med en mindre vækst end planlagt.

"Vi har rigtig godt fat i markedet og har derfor heldigvis ikke oplevet et stort fald ligesom mange andre. Så vi har ufortrødent fortsat vores indsats med at udvikle og forbedre produktionen - og det er jo heldigvis forholdsvis nemt, når man har så højt specialiserede og dedikerede medarbejdere som os", fortæller direktør for Microturn, Claus Geleff.

Virksomheden flyttede i 2017 ind i de nybyggede lokaler på Bakkegårdsvej i Humlebæk.. Så alt er nyt og lækkert - men der er altid plads til forbedringer. Snart kommer der solceller på hele taget, og i et mødelokale har en nystartet importør af high class italienske elcykler fået plads.

Efter et besøg hos Mictroturn i juni er borgmesteren begejstret:
"Ryggraden i dansk industri - de små- og mellemstore virksomheder - formår gang på gang at finde sig en niche på et globalt marked og der udnytte deres store fleksibilitet og omstillingsevne. Sådan en virksomhed er Mictroturn uden tvivl - og jeg er stolt over, vi huser en sådan virksomhed i vores kommune", siger Thomas Lykke Pedersen.

Lars Søndergaaard, der er formand for Borgerservice,- Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, deltog også i besøget:
"Det er fascinerende at se, hvordan Mictroturns uhyre små og komplekse produkter bliver fremstillet med stor præcision på de avancerede maskiner. Derudover synes jeg, at selve byggeriet sætter en ny standard for fremtidens produktionslokaler med de store lyse og behagelige rum. At det er et godt sted at arbejde, er jeg ikke i tvivl om".