Først Black Friday og så Corona. Siden Matas Webshop flyttede til Humlebæk i august har udfordringerne stået i kø. Men alt er faldet godt på plads, og de nu 150 fastansatte og et stort antal vikarer har travlt, da webshoppen vokser og vokser. 

Først handlede det om at få ansat tilstrækkeligt mange medarbejdere og få dem oplært til at håndtere den kæmpe ordretilgang, som følger med Black Friday. Det lykkedes. Et par måneder efter lukkede Danmark ned på grund af coronasmitten. Og så fik de pludselig igen ekstra travlt i Matas Webshop.

”Det har være en utrolig spændende og hektisk tid, siden vi flyttede ind i lokalerne i Humlebæk i slutningen af august sidste år”, siger Steen Ravnborg, butikschef for Matas Webshop, og fortsætter:
”Vi har nu en stor stab af dygtige faste medarbejdere - hvoraf rigtig mange er lokale - og derudover op mod faste 100 vikarer, som vi henter ind, når der ekstra gang i salget. Under Black Friday var vi tæt ved 500 mennesker i gang, så der var tryk på. Med Coronasmitten skulle vi ændre på en masse arbejdsgangsrutiner og procedurer, men det lykkedes heldigvis også på utrolig kort tid takket været medarbejdernes store engagement”, slutter Steen Ravnborg, der allerede i august fik etableret et velfungerende samarbejde med Jobcenter Fredensborg om at rekruttere mange dygtige lokale ansatte.

Forløbet imponerer borgmester Thomas Lykke Pedersen, der forledens besøgte virksomheden sammen med repræsentanter for kommunens erhvervsliv:
”Det er imponerende at se, hvordan en stor virksomhed lynhurtigt har kunne etablere sig i Humlebæk og der skabt en masse gode arbejdspladser, som ikke mindst har tiltrukket mange af kommunens egne borgere. Det kan jeg kun være tilfreds med. Og så er jeg imponeret over hvor effektivt de har skruet hele logistikken sammen. Der er ikke overladt noget til tilfældighederne!”.

Lars Søndergaaard, formand for Borgerservice,- Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, er enig:
”Vi har brug for gode lokale virksomheder, som bidrager til, at vores borgere har adgang til et alsidigt privat arbejdsmarked. Og det er Matas Webshop et rigtigt godt eksempel på. Derudover glæder det mig virkeligt, at der fra start har været et godt samarbejde med vores jobcenter og at vi dermed har kunne hjælpe mange af vores ledige borgere i arbejde”.

Billede: Steen Ravnborg (t.v.) fra Matas Webshop sammen med udvalgsformand Lars Søndergaard, erhvervsrådsformand John Hemming, borgmester Thomas Lykke Pedersen og Thomas Jürgensen, Humlebæk Erhvervsforening.