Han har fået to orkideer opkaldt efter sig. Han har et tæt samarbejde med kongefamilien.

Og han har vundet et hav af internationale priser for sit arbejde med den mystiske plante.

 

Nu har Hans Christiansen fået endnu en anerkendelse.

Det er Fredensborg Kommunes årlige erhvervspris, der netop er gået til manden, der ejer og driver det verdenskendte Orchidégartneriet i Fredensborg.

 

Erhvervsprisen blev uddelt onsdag den 19. juni ved en velbesøgt reception på Fredensborg Rådhus. Formanden for Fritids- og Erhvervsudvalget Per Frost Henriksen siger om valget af prismodtager:

”Orchidégartneriet er ikke en stor virksomhed med mange ansatte. Det er heller ikke sorte tal på bundlinjen, der driver værket. Nej, det er kærlighed. Kærligheden gennem årtier til detaljen i en lille nicheproduktion, som inden for sit eget felt er verdenskendt – og som dermed på helt særlig vis sætter Fredensborg Kommune - ikke bare på landkortet – men på verdenskortet. Besøgende kommer langvejs fra for at se, lære og beundre produktionen. Ja selv de kongelige kommer her med jævne mellemrum. Hans Christiansen og Orchidégartneriet er en værdig modtager af årets erhvervspris”.

 

Med prisen følger en check på 5000 kroner. Prismodtageren var stolt over anerkendelsen:

”Det er mig en stor glæde at modtage Fredensborg Kommunes Erhvervspris 2013. Vi er jo kun en lille virksomhed, der 1. juli har eksisteret i 44 år.

Det har været en lang vej for at nå dertil, hvor vi er i dag. Der har været store forhindringer undervejs – fx energi kriser - men der har jo også været alle de store oplevelser med rejser til udlandet.

Jeg har igennem årene modtaget flere hundrede medaljer rundt om i verden - så langt væk som Hainan Øen ud for Vietnams kyst. Størstedelen af disse planter har fået klonnavnet 'Fredensborg' for at vise, hvor de kommer fra. Så mange orkidefolk rundt omkring ved hvor Fredensborg er”, siger Hans Christiansen

 

Fakta om Orchidégartneriet og Hans Christiansen

 Det første drivhus på 40 m2 til orkidéer blev rejst i 1969.

Siden er produktionen vokset støt, så der i dag er over 3000 m2 væksthuse ved Hillerødvejen i Fredensborg.

  • Væksthusene opvarmes med naturgas og jordvarme.
  • Firmaet er førende i Danmark indenfor forædling og produktion af alle      slags orkideer.
  • Har over 4000 orkideer.
  • Huser en genbank på over 4000 arter
  • To orkidearter er opkaldt efter Hans Christiansen: Paphiopedilum      christiansenianum og Phragmipedilum christiansenianum
  • Har udviklet adskillige hybrider, der blandt andet er opkaldt efter      kongefamilien.
  • Har vundet mange internationale priser for egne orkideer. Blandt andet i Hamborg, Hannover, Glasgow, Kuala Lumpur, Seoul, Chong Quing og      Hainan Island.

Sidste år gik prisen til Aarstiderne i Humlebæk.