Den ikoniske stempelkande sælger fortsat i stor stil – men i dag laves kanden også af et nyt plastmateriale, som er et bæredygtigt alternativ til glas, og som Bodum - der holder til i Humlebæk -  nu producerer på sin kommende CO2 neutrale fabrik i Portugal.

Den smukke gule bygning på Strandvejen ved udkanten af Humlebæk er en velkendt del af byen. Her ligger Bodums skandinaviske hovedkvarter og herfra styres også salget af bl.a. den ikoniske stempelkande fra 1978. Men i dag fremstilles stempelkanden af et nyt plastmateriale, som er brudsikkert og 100% BPA frit.

”Vi har store forventninger til det nye plastmateriale, der har samme glans og klarhed som glas, men er både langt lettere og mere holdbart. Samtidigt er det mere bæredygtigt at fremstille og genanvende end både glas og andre plasticformer”, siger salgsdirektør Caspar Niel fra Bodum, som i dag har to fabrikker i Portugal, hvor den nyeste er drevet af 31% solenergi med målet om 90% indenfor de kommende år. Fabrikkerne producerer alt fra kaffekopper til champagneglas i brudsikkert og BPA frit materiale.

Den udvikling ser borgmester Thomas Lykke Pedersen frem til at følge:
”Det er fantastisk spændende at se, hvordan Bodum kan reducere såvel ressourceforbrug som CO2 udslip ved at anvende et nyt plastmateriale. Plastic er ellers meget udskældt for tiden, men med den rette brug og genanvendelse er det et enestående materiale, som kan lette presset på vores ressourcer”.

Lars Søndergaard, formand for Borgerservice-, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, supplerer:
”Jeg er glad for, at Bodum som en global virksomhed bevarer sin tilknytning til Danmark og Humlebæk og fx også har placeret sin centrale IT-afdeling her i Humlebæk. Derudover er jeg imponeret over, at Bodum indenfor nærmeste tid driver en større fabrik CO2 neutralt. Det håber jeg, at mange andre virksomheder kan lade sig inspirere af”.

Billedetekst: 

På besøg på Bodum i Humlebæk. Fra venstre Caspar Niel og Tommy Pedersen, hhv. salgsdirektør og næstformand for Bodums bestyrelse. John Hemming og Thomas Jürgensen fra hhv. Erhvervsrådet og Humlebæk Erhvervsforening. Udvalgsformand Lars Søndergaard samt borgmester Thomas Lykke Pedersen.