Kort & Dokumentar Filmskolen, der er Danmarks største privatejede filmskole -  har ansat filmskaber Steven Changtrakul, som siden efteråret 2018 været del af Fredensborg Kommune Iværksættermiljø - Synergia. 

Da Synergia i februar inviterede en af deres egne iværksættere til at holde et videokursus, så havde ingen forudset, at kurset ville blive del af en adgangsbillet til en lederstilling på Kort & Dokumentar Filmskolen - Danmarks største uafhængige filmskole.

Steven Changtrakul har siden efteråret været partner i PR- og videoagenturet Swann Pro Motion, som har haft kontor i Synergia, Fredensborg kommunes Iværksættermiljø. Herfra har Steven lavet webfilm og udviklet en række foredrag og kurser om hvordan man kommunikerer med levende billeder. Fore-drag som nu løftes over i Kort & Dokumentar Filmskolen, som del af deres nationale satsning.

Filmskolen, som har base i Det Danske Filmstudie i Kgs. Lyngby, vil som noget nyt nemlig tilbyde udvalgte kurser og foredrag rundt i hele landet, samt korte forløb på folkeskoler, højskoler og produktionsskoler. Steven har sammen med sin faste filmmaker Barnaby Stig Swann Pedersen blandt andet udviklet videoforedrag målrettet erhvervsliv og iværksætteremiljøer.

For i takt med at efterspørgslen for levende billeder stiger og ny teknologi har revolutioneret markedet for TV, film, online video og podcast, så er der også behov for, at Kort & Dokumentar Filmskolen videreudvikler sig. Skolen har derfor hentet Steven og Barnaby ind som et nyt ledelsesteam, hvor Steven Changtrakul træder ind som skoleleder og administrerende direktør.

Det nye ledelsesteam har allerede lanceret et online kursuskatalog for april til juni 2019, offentliggjort en ny hjemmeside på filmkurser.dk, samt en blogpost med tutorials og artikler om filmproduktion filmkurser.dk/hvordan-laver-du-video. På sidst nævnte vil skolens lærere løbende dele nyttig viden om hvordan man laver video og bla. give indblik i ny medieteknik, kameraarbejde og redigeringsprogrammer.

Set i bakspejlet har Stevens tilknytning til Synergia været den stepstone, som har været en væsentlig forudsætning for at hans karriere har taget en uventet og positiv retning.