Nordsjælland har oplevet en stigning i turismeovernatninger i 2018. Et kvalitetsløft af hoteller over hele destinationen forklarer blandt andet væksten.

 

Flere turister vælger at lægge deres overnatninger i Nordsjælland. Mens hele landet samlet set har oplevet en fremgang i turismeovernatninger på 2,7 procent, har Nordsjælland oplevet en fremgang på 2,9 procent i 2018 sammenlignet med året før. Nordsjælland har haft 40.600 flere overnatninger i 2018 fordelt over hele destinationen, og det er især de udenlandske turister, der har lagt flere overnatninger i 2018.

 

Vi kan se en fremgang på 3,3 procent i udenlandske turister, mens 2,7 procent flere danske turister har overnattet i Nordsjælland i 2018 sammenlignet med året før. Og især i Sverige har man igen fået øjnene op for destinationen. 81.600 svenske turister har overnattet i Nordsjælland i 2018, hvilket er en stigning på 5,5 procent i forhold til året før.

 

Hotellerne er de helt store vindere

Ser vi på overnatninger fordelt på overnatningsform, så har destinationens hoteller oplevet en massiv fremgang i 2018 med hele 435.200 overnatninger, hvilket er en stigning på 8,8 procent sammenlignet med 2017. De gæster, der bruger hotellerne, er selvfølgelig feriegæster, men i høj grad også erhvervsturister.

 

- Der er kommet flere kvalitetssenge i Nordsjælland. Og der er ingen tvivl om, at de flotte hotelovernatningstal på destinationen skyldes det kvalitetsløft, vi har set på flere hoteller over hele destinationen. Det gør Nordsjælland til en attraktiv destination, at der er flere gode og kvalitetsbevidste overnatningssteder at vælge imellem, og det trækker turister til, siger Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland.

 

Flere turister overnattede i feriehuse i 2018

I 2018 var der 474.900 overnatninger i lejede feriehuse. Det er 10.000 mere end året før og en stigning på 2,1 procent.

 

- Det er dejligt at se, at flere turister fortsat lægger deres overnatninger i vores feriehuse. Den positive udvikling gavner nærområdets økonomi og vækst, og udviklingen kan skyldes de initiativer, kommunerne gør overfor sommerhusejere for at opnå øget udlejning. Blandt andet har kommunerne haft inviteret sommerhusejerne til møder, hvor de opfordrer dem til at leje deres sommerhuse ud, siger Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland.

 

I 2018 var 31 procent af overnatningerne i Nordsjælland udenlandske, mens de resterende var danske. Overnatningstallene fintælles i øjeblikket af Danmarks Statistik, og den endelige udgivelse af overnatningstal forventes at ligge klar i april 2019.