Vi glæder os til at fejre dette store jubilæum sammen med vores trofaste kunder og håndværkerne, og vi håber selvfølgelig, at rigtig mange har tid og lyst til at komme til vores hyggelige handelsgade, hvor vi om lørdag den 1. juni starter festen allerede klokken 8 med morgenmad.

Fredensborg By Handel fik i år ny formand, og Jeanette Andreasen fra FF SKO fortæller til Uge-Nyt:

"Der er en voksende optimisme blandt handlen i Fredensborg, og vi glæder os over de mange nye tiltag, der sker i byen. Eksempelvis det kommende Realdania-projekt, der skal se nærmere på selve Fredensborg Bys udvikling. Det store motionsløb, Esrum Sø Rundt, der nu starter fra bymidten, og så er der kommet ny ejer til Fredensborg Store Kro, hvilket får stor betydning for fremtiden i Fredensborg Bys handelsliv," siger Jeanette Andreasen.
"Vi glæder os til at fejre dette store jubilæum sammen med vores trofaste kunder og håndværkerne, og vi håber selvfølgelig, at rigtig mange har tid og lyst til at komme til vores hyggelige handelsgade, hvor vi om lørdag den 1. juni starter festen allerede klokken 8 med morgenmad, senere laver Fredensborghusene Restaurant grillstegt pattegris i gågaden, og der er masser aktiviteter helt frem til klokken 21," slutter formanden.

Samlingspunkt

Siden foreningens opstart for 125 år siden, så har Fredensborg Handel og Håndværkerforening gennemgået en kolossal udvikling, og formanden for hovedforeningen, Jes Petersen, fortæller om den nuværende forening:
"Handels og Håndværkerforeningen har gennem de mange år taget form, dels som et socialt samlingspunkt for handlen, håndværkerne og de liberale erhverv. Dels som en forening for handlen, der gennem en fælles indsats ønsker af fremme byens forretningsliv, til gavn for borgere, brugere og så selvfølgelig turisterne. Jernbanegade er det naturlige handelsstrø i Fredensborg, og det skal styrkes i fremtiden. Men også en forening der skal sikre, at håndværkerne har de bedste betingelser og samarbejde, til glæde for de borgere der bor i kommune."
Og til dette er formanden for håndværkerne helt enig:
 
"I foreningen arbejder vi på, at synliggøre de mange forskellige håndværkerfag og virksomheder der er i kommunen. Vi som forening arbejder også på, at gøre det endnu mere attraktivt at etablere sig, både som borger og virksomhed i Fredensborg Kommune.
 

Vi håber på, at eksempelvis gebyr-politiken på byggesagsomkostninger, både for erhverv og privat kommer endnu længere ned. Vi er kendt for at have haft de højeste gebyrer i Danmark, de er nu sat ned, men hvorfor ikke blive kendt for at være den billigste kommune i Danmark," siger Ørving Paludan.

Læs programmet for lørdagens arrangement her: www.fredensborgby.dk