Den spektakulære juleudsmykning på Strøget, Købmagergade, Lyngby Hovedgade, Folketinget - og en lang række andre steder - har rod i Fredensborg. Her driver Cecilie og Christian Schubert virksomheden Juleministeriet.com, som hvert år spreder julehygge i store dele af landet. 

På besøg i Juleministeriets lagerhal i Fredensborg, hvor de store lysende rensdyr er klar til at rykke ud. Fra venstre Thomas Lykke Pedersen og Lars Søndergaard fra byrådet, herefter Aage Andersen og Thomas Jürgensen fra erhvervsforeningerne - og Christian og Cecilie Schubert fra Juleministeriet.com

I Juleministeriet.com er december overraskende nok en stille og rolig måned. Men til gengæld har de ansatte inden da tilbragt tusindvis af timer på stiger og lifte for at montere de mange tusinde julelys og de store udsmykninger, som hvert år pryder gader og facader i en stor del af Danmark - i år 175 steder.

 

"November er hektisk, indrømmet. Så i december - når alting er på plads - tager vi på besøg i andre lande for at hente inspiration og gode ideer til næste års juleudsmykning hos vores kunder", fortæller Christian Schubert, der driver Juleministeriet.com på 11. år sammen med ægtefællen Cecilie og deres 18 medarbejdere, og som to gange har været på Børsens liste over danske gazellevirksomheder.

 

Midt i juletravlheden var kommunens erhvervsdelegation på besøg hos virksomheden i Fredensborg.
"Juleministeriet.com er en udpræget iværksætter- og gazellevirksomhed, som er båret af engagement og lyst til hele tiden at udvikle og have det sjovt, mens man vokser og prøver nyt. Det er meget imponerende, at det lykkes år efter år", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

 

Udvalgsformand Lars Søndergaard bakker op:
"Det er logistik på et meget højt niveau, når man hvert år skal håndtere, at så meget udstyr skal hentes frem fra lageret, tjekkes og sættes op på meget kort tid. Men det lykkes takket være en meget dedikeret og fleksibel stab af medarbejdere og en uhyre grundig planlægning. At ejerne samtidig har overskud til at være aktive i flere af vores erhvervsforeninger, er blot ekstra imponerende".

 

Juleministeriet.com løser - trods navnet - mange forskellige udsmykningsopgaver året rundt. Fx er ministeriet - via flagudlejning.dk - også specialister i flag af alle mulige slags og fra alle lande, og er derfor fast leverandør af flag til Statsministeriet ved udenlandske statsbesøg o.l.
Dannebrogsflaget bag Folketingets talerstol har virksomheden også leveret.
I 2018 har virksomheden endvidere etableret sig i Jylland.