Det blev tirsdag den 23. april offentliggjort, at Fredensborg Store kro er blevet solgt til Niels Fennet. 

Niels Fennet startede med stor succes for 20 år siden lavprishotelkæden CABINN, der i dag tæller otte hoteller i fem byer, og flere hoteller er på vej skriver Uge-Nyt.
 

Nu er Niels Fennet så klar til at skabe nyt liv i Fredensborg Store Kro, men på en helt anderledes måde end den eksisterende virksomhed.

”Min hensigt med købet af Fredensborg Store Kro er at forene mine bygningsmæssige erfaringer med de driftmæssige fra CABIIN, men på en helt ny måde, der på alle måder vil skabe en sund virksomhed omkring den virksomhed, der skal genoplives,” udtaler Niels Fennet sig i sit imponerende oplæg til Fredensborg Store Kro.
 

I prospektet kan man videre læse om Niels Fennets planer:

”Med kun 33 værelser er det umuligt at drive stedet, derfor er det et absolut 'key point', at man kan udvide med yderligere værelser, og her håber jeg på, at Fredensborg kommune virkelig ønsker, at Fredensborg Store Kro skal overleve som institution til ære for byen og som god arbejdsplads.

Det er nødvendigt at få hævet bebyggelses procenten i forhold til den gamle lokalplan fra 1996  fra 40 procent til 50 procent, idet der derved kan skabes yderligere 76 værelser.

”I det nye Fredensborg Store Kro vil der blive satses på følgende forretningsområder:

1. Hoteldrift
2. Apartment
3. Café Lobby
4. Kunstudstilling
5. Konferencelokaler, mødevirksomhed
6. Festarrangementer, musik og foredrag virksomhed
7. Gourmerestaurant
8. Turistinformation

På Fredensborg rådhus er der også stor glæde over den gode nyhed:

”Vi fik i aftes en orientering på økonomiudvalgsmødet af Niels Fennet, og jeg kan rolig sige, at der var stor begejstring over nyheden og det kommende projekt i Fredensborg.

Personligt vil jeg også gerne sige, at jeg nu glæder mig endnu mere over, at vi sagde nej til tidligere forslag om at tillade almen bebyggelse på grunden.

At Fredensborg Store Kro genåbner, og med alle de kommende nye tiltag, så er det virkelig en glædens dag for kommunen i helhed,” siger borgmester Thomas Lykke Pedersen til Uge-Nyt Fredensborg.

AF Claus Beyer Uge-Nyt