Et højdepunkt på Erhvervskonferencen med temaet ”Kompetencer for vækst” tirsdag den 24. november var uddelingen af årets erhvervspris.

Der var store klapsalver da Dansac A/S fik prisen.

Billede 1 viser modtagelse af Erhvervsprisen 2015

Fra venstre ses fra Dansac A/S: HR specialist Kathrine Møller Nielsen, HR manager Hanne Påbøl Jacobsen, direktør Ole Strange samt udvalgsformand Thomas Elgaard, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsrådet.

 

Dansac A/S fik Fredensborg Kommunes Erhvervspris, fordi den med sine 285 ansatte og en stærk international profil er noget ud over det sædvanlige.

En glad triade med direktør Ole Strange, HR specialist Kathrine Møller Nielsen og HR manager Hanne Påbøl Jacobsen fik overrakt prisen af udvalgsformand Thomas Elgaard fra Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget og John Hemming, næstformand i Fredensborg Erhvervsråd.

Som noget nyt havde Fredensborg Erhvervsråd indstiftet årets Lærlinge-/ Elevpris for at hædre en dygtig og engageret lærling eller elev.

 

Billede 2 viser modtagelse af Lærling- / Elevprisen 2015

Fra venstre ses: Næstformand i Fredensborg Erhvervsråd John Hemming, kontorelev i Backup-Service Helena Lindvig, indehaver af Backup-Service Thomas Fox Maule samt udvalgsformand Thomas Elgaard, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsrådet.

 

Helena Lindvig, som er kontorelev i Backup-Service, var modtager af prisen.

Hun fik rosende ord med på vejen af sin chef, Thomas Fox Maule, som kunne fortælle, at Helena er engageret ud over det sædvanlige.

I en alder af kun 20 år har Helena allerede startet sin egen virksomhed, en netbutik som sælger børnetøj – uden det påvirker hendes store arbejdsindsats i Backup-Service.

Prismodtagerne passede godt ind i erhvervskonferencens tema ”Kompetencer for vækst”. Kompetencer for vækst handler om at bruge sine forudsætninger og være engageret. Oplægsholder og direktør Bjarne Jensen fra Reg.lab sagde bl.a.: ”Fredensborg Kommune er ”krealand” – som giver kommunen gode forudsætninger med sine mange forskellige miljøer og kulturer og det rige opland. Derfor giver det god mening, at Fredensborg Kommune investerer i iværksætterkulturen ved at etablere det nye iværksættermiljø”.

Og netop iværksætteri er en mulighed for vækst i kommunen. Det slog borgmester Thomas Lykke Pedersen fast, da han sagde:

”Jeg er utrolig glad for, at vi har etableret et iværksættermiljø. Fredensborg Kommune har ikke ledig erhvervsjord, men vi satser i stedet for bl.a. på iværksættere, der på sigt kan udnytte de ledige erhvervslokaler i de eksisterende erhvervsområder og skabe nye virksomheder, hvor de gamle slap.”

Det vakte stor begejstring, da to lokale virksomheder – Power Flex og Coster Copenhagen - fortalte deres væksthistorie, som beviser, at der er stærke lokale kompetencer. Ulrik Mark fra Power Flex i Sørup sagde bl.a.: ”Vi bruger det lokale erhvervsliv rigtigt meget i opgaveløsningen. Det giver os mulighed for at handle hurtigt - når vi stille op til komplicerede opgaver med dags varsel. Det kan vi bl.a., fordi vi har en backup i et samarbejde med de lokale smedemestre. Og så har vi en praktisk tilgang og lytter til kundens krav og ønsker. Derfor får de den perfekte løsning hos os”.

Chris Coster, fra Coster Copenhagen – en modevirksomhed i Humlebæk, fortalte hvordan de trak på de lokale ressourcer: ”Vi bruger masser af lokal arbejdskraft fx lokale piger, som er modeller på vores salgsmøder, og kataloget fotograferer vi lokalt. For at få de bedste kompetencer kigger vi både mod Herning og samarbejder med jobcentrene”.

Fredensborg Kommune har gode erhvervsmuligheder både for iværksættere og det eksisterende erhvervsliv. Kommunen rummer også muligheder for nye virksomheder.

Og her fik kommunen ros fra ejendomsudvikler Brian Schou, K3 Ejendomme ApS.: ”Vejen frem for at udnytte erhvervsmulighederne er kaffemøder. Fredensborg Kommune er en åben kommune som gerne vil i dialog om udviklingsprojekter.

Det tegner godt for at få udnyttet mulighederne at kommunen har et godt ry, hvor man stiller op til en dialog om udviklingsideer”.

Erhvervsprisen er tidligere gået til:

2014 - Pia og Chris Coster Coster, Copenhagen A/S - Humlebæk

2013 - Hans Christiansen, Orchidégartneriet - Fredensborg

2012 - Søren Ejlersen, Aarstiderne A/S - Humlebæk

2011 - Hans Hansen, Fredensborg VVS Teksnik A/S

2010 - Bo Kristensen, SuperBrugsen Fredensborg

2009 - Kim Vibe, Scanomat - Kokkedal

2008 - Arne Simonsen, Simons Golf