I disse dage er de første iværksættere ved at flytte ind i det nye Iværksættermiljø på Fredensborg Rådhus i Kokkedal.

Her er oprettet kontorpladser og møderum til 6-8 iværksættere, der blandt andet får adgang til mentorkorps, sparring, netværksaktiviteter og mulighed for at nyde godt af professionel hjælp fra kommunens projektleder på området. Og samme sted holder det nye Energicenter til, som inspirerer borgere og virksomheder til energirenovering, klimatilpasning og grøn transport.

Borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen udtaler:

”Vi har brug for iværksættere til at skabe nye arbejdspladser og vækst i vores kommune.

Men alle ved, at det er svært og fyldt med udfordringer at starte egen virksomhed. Derfor giver det også god mening, at vi nu skaber et iværksættermiljø, hvor vi som kommune kan hjælpe og dermed gøre vejen til succes kortere.

Samtidig håber vi på en synergieffekt ved at have iværksættere og rådgivning om grøn energi under samme tag”.


Lettere at drive virksomhed
Etableringen af iværksættermiljøet er en del af en større erhvervsstrategi, der skal forbedre rammerne for at drive virksomhed i Fredensborg Kommune.

Sidste år blev der registreret ca. 500 nye CVR-numre på virksomheder i Fredensborg Kommune.

 

”Med iværksættermiljøet skaber vi attraktive rammer for nystartede virksomheder.

Håbet er, at vi – i samarbejde med Væksthus Hovedstadsregionen - kan hjælpe iværksætterne til at skabe langtidsholdbare virksomheder.

Iværksættere er en vigtig del af fødekæden for fremtidens virksomheder og jobskabelse”, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget Thomas Elgaard.

Grønne råd til borgere og erhvervsliv
Sammen med Iværksættermiljøet bor Energicenteret.

Energicenteret skal inspirere og rådgive borgere og virksomheder i at spare på energien, nedbringe CO2-udslippet, køre grønt samt vise hvordan man klimatilpasser til fremtidens skybrud.

Formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Lars Simonsen siger:

”Som kommune har vi længe gået foran og vist, hvordan man i praksis kan spare på energien og nedbringe C02-udslippet. Men skal vi nå det ambitiøse mål om 25 procents reduktion i CO2-udslippet i 2020 i hele kommunen, er det nødvendigt, at vi også inddrager private borgere og virksomheder.

Energicenteret bliver krumtappen i de aktiviteter, der skal inspirere og hjælpe borgere og virksomheder på vej. Jeg tror på, at vi kan gøre en forskel – specielt når folk opdager, at energirenovering også hen ad vejen betyder færre faste udgifter og dermed giver ekstra plads i budgettet”.

Både Iværksættermiljø og Energicenter har til huse i den nordlige del af Rådhuset. Interesserede iværksættere, borgere og virksomheder er velkomne til at kontakte projektleder Johan Vedel – Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - for at se faciliteterne.

Adressen er:
Iværksættermiljø og Energicenter
Fredensborg Rådhus
Egevangen 3F
2980 Kokkedal