Nu starter arbejdet med Humlebæk ny Bymidte for alvor. Første etape er sendt til høring.

Jeg ønsker for Humlebæk, at vi alle lærer af processen med Nivå ny Bymidte, så Humlebæk ny Bymidte ikke skal tage nær så lang tid. Der er mange erfaringer som er værd at huske på nu.

- NATUREN SOM KENDETEGN: Naturen skal være vores kendetegn i Fredensborg Kommune. Derfor skal det grønne også være tydeligt, og prioriteres i Humlebæk ny Bymidte. Jeg glæder mig meget over intentionerne om at tænke det grønne meget ind i planerne. Vores kommune og Humlebæk er kendt for den skønne natur, og den nye Bymidte bør bestemt afspejle det meget tydeligt. Vi skal huske de grønne oaser i byggeriet.

- INGEN HØJHUSE: Jeg glæder mig over at de oprindelige forslåede 7 etager nu ikke længere er på tegnebrættet. Dog er der stadig 4 etager i spil. Jeg ønsker ikke en Bymidte kendetegnet af højhuse. Vi bliver i nye byggerier altid nød til at spørge os selv: ”Hvilken by ønsker vi at skabe”, og se nye byggerier i en helhed med resten af byen, og huske på Humlebæks oprindelige charme.

- STØJDÆMPENDE MATERIALER – IKKE STORE STØJ SKÆRME: Det er vigtigt fra start at ligge vægt på brug af de støjdæmpende materialer, som allerede findes i dag – I stedet for at isolere området med høje ucharmerende støj skærme.

- BORGERINVOLVERING: Det er utrolig vigtigt, at involvere de lokale borgere mest muligt i processen. Jeg håber derfor at flest mulige vil indsende høringssvar. Du kan sende dit høringssvar til forslag til lokalplan H115 Humlebæk Bymidte, etape 1 og Kommuneplantillæg 2 nu – Se hvordan på Kommunens hjemmeside. 


Jeg håber, at vi ses til Borgermødet om Humlebæk ny Bymidte – Det er tirsdag d. 24. jan. kl. 17.00 på Kulturstationen i Humlebæk.

 

Af Heidi Boss Nyby,
Konservativ Byrådsmedlem,
Fredensborg Kommune