Et stigende børnetal har givet en stigning i indskrivninger i de kommende Børnehaveklasser i Fredensborg Kommune. Det er dejligt med flere børn, men stigningen resulterer i store klasser, og som medlem af Børne & Skole Udvalget udtrykker jeg min bekymring over klassernes størrelse ved Udvalgsmøderne. 


For Fredensborg Kommune ligger fortsat på en trist 12. plads i hele landet, når man ser på andel af skoleklasser der har over 24 elever. Og det selvom der i hele landet er bevidsthed om, at de store klasser kan gå ud over elevernes trivsel. Sammenligner vi os med resten af Nordsjælland, så har de fleste kommuner derfor færre store klasser end Fredensborg Kommune.


Vi må sikre kvaliteten af det vi kan tilbyde de nye skolebørn her - Og med store klasser er det svært for selv de dygtigste lærer. Det gør muligheden for brug af to-lærer-ordningen meget vigtig, selvom det er en kortsigtet løsning på problemet med store klasser.


For Fredensborg Kommune skal være en eftertragtet kommune for børnefamilier, hvor alle børn kan komme godt fra start, og få en barndom og ungdom i udviklende omgivelser med god tid til det enkelte barn. 


Det er Konservativ fokus på i Børne & Skole Udvalget.

af
Heidi Boss Nyby,
Konservativ Byrådsmedlem, Fredensborg Kommune